Kako je Prele dobio posao u mjuziklu "Kosa": Posle otkaza od Bate Kovača, usledila je neverovatna situacija

"Bilo je smešno, dobio sam otkaz preko kurira od Kornelija Kovača...", počeo je sa pričom Dušan Prelević Prele

Printskrin: RTS 2

Legenda Beograda Dušan Prelević Prele ostavio je trag, a mnogi se sećao da je pevao u čuvenom mjuziklu "Kosa", koji je bio pravi hit u tadašnjoj Jugoslaviji. Kako je dobio posao je priča za sebe.

Kako je Prele svojevremeno ispričao, pre toga je dobio otkaz od strane Kornelije Kovača, nakon što se napio na jednom takmičenju, pri čemu su zauzeli drugo mesto.

- Bilo je smešno, dobio sam otkaz preko kurira od Kornelija Kovača. Ja sam cirkao tada dosta i bio sam neprijatan tada . I onda, bilo je neko takmičenje, poput Evrovizije, na koje svi hoće da idu. I bilo je održano u Zagrebu. I mi smo osvojili drugo mesto sa cigu-ligu s*anje pesmom i bio sam bio mrtav pijan, tako da su svi morali da pevaju na plejbek, komplet Jugoslavija. I pošto nismo pobedili zbog mene, Kornelije meni da otkaz, ali ne može da mi kaže, već pošalje Rašu Petrovića, novinara, mog drugara. I tada se sedelo u "Suncu" i Raša dođe i kaže mi: "Bata je ljut." I ja kažem: "Šta me boli ku*ac što je ljut."... - rekao je Prele u jednoj emisiji.

Ipak, ubrzo posle otkaza dobio je novi posao. I to kakav. Da peva u mjuziklju "Kosa". Prele se ispričao i kako je izgledao susret sa Jovanom Ćirilovim, koji je bio glavni za tu predstavu.

- I kako sam izašao iz "Sunca" i otišao kući, živeo sam blizu, pre "Grmeča", nema ni 10 metara, prilazi mi jedan čovek za koga znam ko je, ali ne znam ga lično. To je Jovan Ćirilov. I on kaže: "Dobar dan. Je l' si ti onaj pevač Prelević?" Ja kažem jesam. I on kaže: "Znate, mi pripremamo mjuzikl, jedan američki u Ateljeu. I tako da sam ja dobio posao da pevam u "Kosi" na ulici od Jovana Ćirilova - rekao je Prele.

Pogledajte snimak:

Podsetimo se kako je Prele sa Mirom Peić pevao pesmu "Dan nam Sunca" u jugoslovenskoj verziji "Kose":

(Telegraf.rs)