Darija Kisić Tepavčević otkriva da li bi ovog leta trebalo da planiramo letovanje

Prema njenom ličnom mišljenju, ovog leta je bolje da istražujemo prirodne lepote Srbije

Prof. dr Darija Kisić Tepavčević je na današnjoj konferenciji za medije odgovorila je na pitanje da li bi trebalo da planiramo ovogodišnje letovanje.

- Pričali smo o tome više puta. Doći postepeno do otvaranja granica, jer pitanje pandemije nije samo zdravstveno pitanje, kada prođe ovaj prvi talas. Svi su tu aspekti otvoreni i moraju da se razmatraju iz više uglova. Kada se otvore granice niko nikome ne može da zabrani negde da putuje ili da ode. Stvar je vaše individualne procene, šta i kako, u kom momentu - ističe dr Darija, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Darija se osvrnula i na druge zemlje...

- Moram da napomenem da sada svako u svojim granicama radi ono što misli da je najbolje za populacije, kako da zaustavi širenje virusa u svojoj populaciji. Mi ne znamo kako to rade druge zemlje, i kakva je epidemiološka situacija u tim državama. Svako otvaranje granica, ulazak građana, odlazak naših građana u druge zemlje je nešto što ne možemo u potpunosti da predvidimo- dodala je Darija.

Prema mišljenju dr Darije Kisić Tepavčević, ovog leta je bolje da istražujemo prirodne lepote Srbije.

- To će na kraju biti individualna odluka svakog od nas, ali možda je ova godina jedinstvena prilika da  bolje upoznamo našu zemlju koja takođe ima fenomenalne mogućnosti za turizam - zaključila je dr Darija Kisić Tepačević.

Video: Krizni štab doneo odluku: Evo šta će sve raditi od ponedeljka 27. aprila

(Telegraf.rs)