Ekstremne mere sačekale nemačke turiste u Španiji: Evo kako izgleda boravak u hotelu

Higijena će biti najvažnija pri odabiru hotela

Foto: Pixabay.com / Španija

Hotel "Riu Concordia" se nalazi na Majorci. Posebno je izabran da pozdravi skoro 11.000 nemačkih posetilaca koji će boraviti u njemu kao deo pilot programa za testiranje mera predostrožnosti i ponovno otvaranje turističke privrede u Španiji.

Mere predostrožnosti i dodatna nega su razumljivi - turizam je zabeležio pad tokom pandemije i potrebno je mnogo toga uraditi kako bi se turisti ponovo vratili.

-  Naši prvi letovi iz Nemačke do Majorke rasprodati su u roku od 36 sati, a naši gosti uživali su u toploj dobrodošlici"- rekli su iz TUI agencije u izjavi za Si-En-En.

RIU Concordia hotelski lanac je uložio velike svote novca kako bi uveo niz novih protokola.

U predvorju termalna kamera skenira goste kada uđu kroz klizna vrata: ako gost nema visoku temperaturu dobiće zeleno svetlo za ulazak. Ali ako njegova temperatura bude previsoka, pojavljuje se diskretno crveno upozorenje na ekranu.

Foto: Tanjug/AP

Svuda su postavljeni znakovi koji podsećaju goste da budu na dva metra udaljenosti od ostalih ljudi. Postoji i navigacija za uslugu "švedskog stola" - potrebno je pratiti crvene strelice na podu da se ne bi osobe sudarale sa drugima.

Na izlasku iz područja doručka, dezinfikuju se podovi, a zatim se sve površine čiste alkoholnim sprejom.

U predvorju se nalaze dezinfekcijske stanice kroz koje je obavezno proći pri ulasku i izlasku.

Foto: Tanjug/AP

- Malo je komplikovano kako sve ovo funkcioniše - priznaje turista Rene Fusem, dok pokušava da se seti koliko puta je pregledao telesnu temperaturu.

Ipak, to nije umanjilo njegovo oduševljenje Majorkom. Dok se kupa u bazenu, Fuesem kaže da mu se posebno sviđa ljubazno osoblje i usluga švedskog stola.

Video: Ne volimo, nije ono što želimo, ali neodgovornost nas sve boli: Ovako hapse Španci, iako to ne žele

(K.M./Telegraf.rs)