Mnogi smatraju "neodgovornim" letovanje u ovim zemljama, ali činjenica je da su one najbezbednije

Jedina prepreka je ona sa psihološkog aspekta što se nalazite daleko od kuće

foto: pixabay.com

Čim je Crna Gora otvorila granice mnogi su odmah pojurili da zakažu PCR test i odu na letovanje, a najnoviji podaci svedoče da postoji i veliko interesovanje za letovanje u ovoj zemlji i u septembru.

Slično je i kada je Hrvatska u pitanju, pa uprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji u obe zemlje, tamo trenutno letuje nekoliko hiljada naših ljudi.

S druge strane, preko 20 hiljada srpskih turista trenutno se nalazi u Egiptu i Turskoj, što su mnogi okarakterisali kao neodgovorno ponašanje.

Ipak, istina je da ste pod mnogo manjim rizikom od korona virusa ukoliko letujete u hotelu na bazi all inclusive usluge iz kojeg zapravo nećete ni izlaziti previše.

Budva, Crna Gora / Foto: pixabay.com

Dok u Crnoj Gori i Hrvatskoj trenutno bukti epidemija, turisti koji tamo letuju obično se nalaze u privatnom smeštaju, te se redovno moraju kretati među ljudima. Zapravo, kada bolje razmislimo ista je situacija i u odmaralištima širom Srbije gde je zbog karakteristika destinacije nemoguće imati potpunu fizičku distancu i ne biti u gužvi.

Ali, zbog načina hotelskog smeštaja u Turskoj i u Egiptu koji se uglavnom bazira na all inclusive usluzi, prostranim hotelima i privatnim plažama turisti se ne kreću previše, pa su samim tim i u manjem riziku od korona virusa.

Da li ste vi ove godine išli negde na letovanje?

Video: Albanija se uzda u turiste sa Balkana, jedino im oni mogu spasiti sezonu

(Telegraf.rs)