Oglasila se ministarka turizma zbog "gluvih telefona": Memorandum sa Grčkom još nije potpisan

Predstoji usaglašavanje protokola o uslovima putovanja u Grčku

foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić demantovala je navode pojedinih medija u Srbiji koji su objavili da je potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije kovida 19, između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija RS i Ministarstva turizma Republike Grčke.

Kao što je "Telegraf" juče prvi izvestio, memorandum tek treba da bude potpisan, a zbog oprečnih informacija u srpskim medijima oglasili su se i grčki koji su čitavu priču nazvali "gluvim telefonima".

- Memorandum koji će definisati uslove ulaska putnika iz Srbije u Grčku, odnosno iz Grčke u Srbiju tokom predstojeće letnje sezone, nije potpisan, već je predviđeno da bude usaglašen i potpisan kada se ispune svi uslovi o kojima je bilo reči na jučerašnjem sastanku sa grčkim ministrom za turizam Harisom Teoharisom - istakla je Matić.

foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Ona je precizirala da ti uslovi, između ostalog, uključuju međusobno priznavanje sertifikata o vakcinaciji i uspešan plan imunizacije, kao i druge tehničke detalje koji će biti utvrđeni u narednom periodu.

Potpisivanju Memoranduma prethodiće usvajanje teksta Memoranduma od strane Vlada Republike Srbije i Republike Grčke.

Video: Seničić: Ideja o uvođenju kovid pasoša je i dalje u povoju

(Telegraf.rs)