Zahvalnost za vakcine: Sarajevo subvencioniše hotelski smeštaj za 2.000 turista iz Srbije

Lista odabranih smeštajnih objekata biti dostupna putem online platforme "Odmori u Sarajevu"

Foto: Pixabay

Kao znak zahvalnosti na donaciji vakcina protiv koronavirusa Kantonu Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo je pripremila program subvencionisanja turističko-ugostiteljskih usluga smeštaja putem e-koda "Odmori u Sarajevu".

Kako su rekli iz Turističke zajednice KS ovim potezom Kanton Sarajevo želi da se simbolično oduži Vladi Republike Srbije.

- U cilju povećanja broja dolazaka turista tokom letnje turističke sezone i oporavka turizma, Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo subvencionisaće turističko-ugostiteljske usluge smeštaja na području Kantona Sarajevo za turiste iz Srbije - kažu iz Turističke zajednice KS.

Naveli su da će se subvencija sprovoditi putem zaštićenih e-kodova koji su namenjeni za korišćenje turističko-hotelskog smeštaja za 2.000 turista, državljana Srbije, čiju listu imena dostavlja Vlada Republike Srbije.

- Osobe sa dostavljene liste moći će da izvrše rezervaciju smeštaja u Kantonu Sarajevo u jednom od smeštajnih turističko - ugostiteljskih objekata sa liste, a koji će biti izabrani putem Javnog poziva objavljenog od strane Turističke zajednice Kantona Sarajevo - naveli su.

Sarajevo - Foto: Pixabay

Istakli su da će lista odabranih smeštajnih objekata biti dostupna putem online platforme "Odmori u Sarajevu".

- Online platformi integrisanoj na web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba, moći će da pristupe isključivo državljani sa dostavljene liste u cilju odobrenja pristupa za prijavu turističko-hotelskog smeštaja u Kantonu Sarajevo pod nazivom "Odmori u Sarajevu" - ističu.

Naglasili su da je planirano da e-kodovi budu korišćteni u periodu od 1. jula do 30. decembra tekuće godine.

- Pravo učešća na Javni poziv koji raspiše Turistička zajednica Kantona Sarajevo predviđeno je za poslovne subjekte koji pružaju ugostiteljske usluge u turističko-ugostiteljskim objektima za smeštaj, u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva - naglašavaju iz Turističke zajednice KS.

Video: Vučić: Dostavićemo vam koju god vakcinu želite

(Telegraf.rs)