Da li je iznajmljivanje brvnara u Srbiji isplativo ili ne? Cene će vas iznenaditi

Bilo da idete na zimski odmor sa partnerom ili porodicom, brvnare su odlična ideja

Foto: Pixabay/12019

Zahtevi i potrebe turista se vremenom menjaju. Na njih, naravno, utiče i celokupna situacija izazvana pandemijom korona virusa. Upravo zato i ne čudi što se sve više ljudi odlučuju da iznajmi celu kuću, kako bi zaista uživali na odmoru.

A šta je bolje od romantične brvnare? Dvoje ljudi, tišina i mir, ušuškani prostor i slika je kompletna. Naravno da takvu vrstu smeštaja često iznajmljuju i porodice sa decom, jer tako bivaju sigurniji.

Ono što je posebna prednost u svemu tome jesu cene, za koje se ne može reći da su naročito visoke, kada se uzme u obzir koliko mogućnosti zapravo nudi takva vrsta smeštaja, posebno ako se više porodica odluči za tu opciju, pa podele troškove.

Cene noćenja u brvnarama

Na mnogim destinacijama u našoj zemlji nudi se mogućnost iznajmljivanja brvnara. Takva vrsta smeštaja je, čini se, naročito interesantna u zimskom periodu.

Oko 4.300 dinara iznosi u drugoj polovini januara cena noćenja u brvnari namenjenoj za dve osobe, koja se nalazi u selu Kremna. To je za sada najjeftinija opcija kada je u pitanju smeštaj tog tipa u našoj zemlji.

Ukoliko se odlučite za iznajmljivanje brvnare na području Mionice, to će vas koštati oko 5.300 dinara. Smeštaj je namenjen za veći broj osoba, tačnije za šestoro. U aranđelovačkom selu Orahovac brvnara za četiri osobe polovinom januara može da se iznajmi takođe za oko 5.300 dinara po noći.

Nešto su više cene iznajmljivanja takvog tipa smeštaja na Zlatiboru. Brvnara površine 75 kvadrata, u kojoj mogu biti smeštene tri ili četiri osobe se iznajmljuje za oko 8.200 dinara za noć, dok je za iznajmljivanje vikendica ili vila na istoj planini potrebno izdvojiti mnogo više novca.

Primera radi, oko 13.000 iznosi noćenje sa doručkom u jednoj od vikendica na Zlatiboru u kojoj postoje tri kreveta. Ipak, ima i daleko skupljih varijanti: oko 18.600 dinara košta noć u brvnari od 65 kvadrata na Zlatiboru, namenjenoj za smeštaj pet do šest osoba.

Video: Blago Obrenovića skiveno je u njegovom bunaru: Dobrivoje je pronašao zlatnike velikog srpskog kneza

(Telegraf.rs)