Draganin muž je u Grčkoj saznao da je pozitivan na koronu: "Hvala bogu da su ga testirali"

Posle 3 dana su im javili rezultate

foto: privatna arhiva

Među srpskim turistima koji su odlučili ove godine da odmor provedu u Grčkoj bila je i Dragana Milošević sa porodicom. I upravo je ona bila među prvima koja je 2. jula u Fejsbuk grupi Grčka info objavila post o pozitivnom rezultatu na infekciju korona virusom.

U nedelju, 28. juna su stigli u Grčku, a na granici je testiran samo Draganin suprug. U sredu, 1. jula je usledila vrlo neprijatna situacija u kojoj su se našli.

- Strepeli smo tri dana i kada je zazvonio telefon sa brojem iz Atine, sve nam je bilo jasno. Osećali smo se grozno! Javili su nam telefonom, na engleskom jeziku i bili su vrlo ljubazni i profesionalni - navodi Dragana za "Telegraf".

Najpre im je rečeno da ostanu u apartmanu u kome su bili smešteni narednih 14 dana. Međutim, ubrzo je usledio i novi poziv, kada im je rečeno da mogu da krenu nazad kući. 

Upitavši da li će, možda imati nekih neprijatnosti na granici, Dragana je dobila odgovor da neće i da nema potrebe išta da pominje.

Zanimalo nas je zašto su odlučili da se vrate, s obzirom na to da je postojala i opcija da ostanu u Grčkoj, u obaveznom dvonedeljnom karantinu.

- Mislim da bi svako odlučio da se vrati, ako mu je ponuđena takva opcija - smatra Dragana i dodaje - Naravno da se osećam sigurnije u svojoj zemlji i među svojim prijateljima, koji mogu da nam pomognu dok smo u karantinu, nego u Grčkoj gde nemamo nikog svog. Da ne pominjem i strah zbog komplikacija, koje su se mom suprugu, nažalost dogodile.

Put je prošao prilično dobro, kada se uzme u obzir da ih službenici ni na jednoj granici nisu ništa pitali, a oni po odgovoru koji su dobili od nadležnih, nisu razlog tako brzog povratka ni pominjali.

foto: pixabay.com

Iako je Dragana, prema njenim tvrdnjama, od momenta povratka do sada pokušavala na sve dostupne brojeve telefona da dobije informaciju kakve su im obaveze po povratku u zemlju, u tome, nažalost, nije uspela.

U međuvremenu je uspela u tome da joj iz Atine pošalju rezultate suprugovog testa, kako bi bio primljen u Covid ambulantu. 

- Pregledan je i rečeno mu je da bude kod kuće, ako mu se stanje ne pogorša. A ako se pogorša da ide u bolnicu, pa su mu dali i uput - dodaje Dragana.

Nažalost, njegovo stanje nije sjajno i u ovom trenutku čeka prijem u bolnicu. Dragana i dete su dobro i nemaju simptome, pa joj je rečeno da neće biti testirani.

- Rečeno nam je da sedimo kod kuće i niko ne zna do kada. Smatram da imam pravo da znam da li sam zaražena i htela sam da platimo za oba testa, za dete i mene kako bismo proverili, ali je to nemoguće, jer se nigde niko ne javlja - ističe.

Halkidiki / foto: Pixabay

Ipak, ona sve to gleda sa vedrije strane i smatra da im je put u Grčku bio na dobro, što bi rekao naš narod. 

- Hvala Bogu da su nas testirali da se na vreme vratimo. Znajući supruga, da nije testiran, a da su se sad razvili ovi sipmtomi, on bi to ignorisao i pravio se da mu nije ništa. Zato mi ugao posmatranja nije u smislu da nam je propalo letovanje, već da je trebalo da krenemo da bi nas testirali - zaključuje ona u razgovoru za "Telegraf".

Ostaje nam da Dragani i njenoj porodici poželimo brz oporavak i zahvalimo što je sa nama podelila svoje iskustvo.

Video: Telegraf u Grčkoj nekoliko sati pre nego što je zatvorena granica za Srbe

(A.B./Telegraf.rs)