Jeste skuplji, ali vredi: Peloponez je neotkriveni dragulj Grčke

Kiparisja, Lutraki ili Tolo samo su neka od mesta za odmor sa prelepim plažama u zemlji Helena

Kiparisia na Peloponezu / printscreen/youtube/vasathens

Iako je i dalje neizvesno da li ćemo ove godine imati prilike da letujemo u Grčkoj ili ne, ne treba izgubiti iz vida činjenicu da je Grčka mnogo više od Halkidikija i Olimpske regije, delova zemlje koje tradicionalno posećuje najveći broj turista iz Srbije. Što se grčkih ostrva tiče, srpski turisti najčešće letuju na Krfu, Tasosu i eventualno Zakintosu, iako se u ponudi naših agencija mogu naći i neka druga ostrva u toj zemlji.

Oblast Peloponeza je, čini se ipak, nepravedno zapostavljena, mada za to postoji razlog koji se može smatrati opravdanim, a tiče se udaljenosti, odnosno dužine putovanja do ovog dela Grčke.

Naime, ako krenete automobilom da istražujete taj deo zemlje, morate biti spremni na duži put, pa je uvek dobro organizovati se i eventualno odmoriti jednu noć negde usput. Druga opcija je avionom do Atine, pa iznajmljivanje automobila.

Bilo je govora da će tokom leta biti uvedeni i direktni čarter letovi, ali ta ideja nije realizovana tokom proteklog leta zbog pandemije korona virusa.

Većina naših agencija trenutno nema u ponudi Peloponez, mada je bilo onih koje jesu prepoznale važnost uvođenja nekih novih destinacija.

Međutim, kako je reč o destinaciji do koje je najbolje stići sopstvenim vozilom, to se naši turisti, koji su izabrali Peloponez za letovanje uglavnom odlučuju za organizaciju u sopstvenoj režiji.

Treba imati na umu da su cene u ovom delu Grčke svakako više nego, na primer, u oblasti Halkidikija. Troškovi letovanja na Peloponezu su svakako veći i zbog njegove udaljenosti.

foto Pixabay

Što se tiče izbora letovališta u toj oblasti, nećete pogrešiti za koje god da se odlučite. Da li će to biti recimo Kiparisja, Lutraki ili Tolo, nije toliko važno, koliko je važno naglasiti da su u pitanju vrlo interesantna mesta sa prelepim plažama.

Ni smeštajnih objekata ne manjka na Peloponezu. Možete se odlučiti i za neki od hotela, ali i za privatan smeštaj. Ono u čemu ćete sigurno uživati ako odlučite da letujete u tom delu Grčke jeste priroda, fenomenalne plaže i bogata arheološka nalazišta. Sasvim dovoljno za svačiji ukus.

(Telegraf.rs)