Da li ste posetili plažu Elafonisi? Jedna je od 5 najboljih u svetu i možda najlepša u celoj Grčkoj

Osim po peščanom sprudu, koji tokom plime zna da bude potopljen i do metar u vodu, ova kritska plaža je poznata i po pesku specifične boje - ružičaste

Foto: Pixabay/jarekgrafik

Poznata po kristalno čistoj vodi i pesku ružičaste boje, plaža Elafonisi na najvećem grčkom ostrvu sa pravom važi za jednu od najboljih u zemlji.

Tokom 2018. godine je proglašena i jednom od 5 najboljih na svetu, u okviru programa "TripAdvisor Travelers Choice Awards", navodi Greece10best.

Od grada Hanija na Kritu je udaljena oko 75 kilometara.

Do ovog delića raja, koji se nalazi na jugozapadnom delu ostrva, može se stići čak i redovnim autobuskim linijama iz Hanje. Podrazumeva se da je moguće putovati do plaže Elafonisi i automobilom, a otvorena je mogućnost i za pristup sa morske strane.

Posebno je interesantna zbog peščanog spruda, u vidu trake, prekrivene finim, sitnim peskom. Tokom plime, taj sprud zna da bude potopljen i do metar u vodu, što celu plažu čini još atraktivnijom.

Deo plaže koji se nalazi na mestu, koje nikada nije potopljeno je za turiste posebno zanimljivo. A pesak ružičaste boje u nekim njenim delovima opčinjava sve posetioce. Uprkost činjenici da plaža nije mala, tokom letnje sezone je ponekad teško pronaći slobodno mesto na njoj.

Na kritskoj plaži Elafonisi postoji i omanji kafe bar, a dostupne su ležaljke i suncobrani na određenim delovima.

Video: Seničić: Sredinom aprila možemo očekivati da granice budu otvorene

 

(Telegraf.rs)