3 manje poznata akva parka u Srbiji: Nude mnoštvo sadržaja i nisu papreno skupi kao ostali

U Srbiji ima dosta akva parkova i mnogi od njih su na glasu. Međutim, ima i onih koji su poznati najpre na lokalnom nivou i vredi ih posetiti

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Istini za volju, akva parkovi i brojni sadržaji koje nude ne mogu u potpunosti da zamene odlazak na more. Ali ipak to i nije tako loša varijanta. Posebno u toku vrelih letnjih meseci.

Neki od njih, nude mogućnost korišćenja sadržaja i u toku godine, pa se smatraju odličnom opcijom za kraći predah.

Pored onih, za koje su gotovo svi čuli, u Srbiji postoje i akva aprkovi, koji su uglavnom poznati mahom na lokalnom nivou. A ovo se samo neki od njih.

Akva park Podina

Kompleks bazena udaljen oko 1,5 kilometara od Sokobanje, zvanično je počeo sa radom još 2012. godine. Zauizima površinu od 16.000 m² i osim poluolimpijskog bazena, sadrži i bazene za decu i odrasle. Tu je i bazen sa tri tobogana, koji je posebno atraktivan za mališane.

Tokom sezone 2019., cena celodnevne ulaznice za odrasle je iznosila 450 dinara, dok su deca uzrasta do 12 godina plaćala 100 dinara manje. Besplatan ulaz su imala deca uzrasta do 2 godine. Cena poludnevne ulaznice radnim danima je za odrasle iznosila 350 dinara, a za decu do 12 godina 250 dinara.

Akva park Doljevac

Na jugu Srbije, u blizini naplatne stanice u Doljevcu, nalazi se ovaj akva park. Može se pohvaliti sa četiri bazena sa toboganima. Dužina najvećeg tobogana je oko 100 metara.

U ovom akva parku se nalazi i poluolimpijski, ali i bazen namenjen deci, te bazen sa veštačkim talasima i onaj, namenjen najmlađim posetiocima, u kome mogu da uživaju u trambolini.

Tokom prethodne sezone je cena celodnevne ulaznice za odrasle iznosila 310 dinara. Deca do 7 godina mogu besplatno da uđu u ovaj akva park, a cena ulaznice za decu do 12 godina je iznosila 210 dinara.

Akva park Vidik

U okviru istoimenog odmarališta u Lazarevcu od 2015. godine postoji i akva park. Osim otvorenih bazena, u ovom kompleksu postoji i wellness centar, u okviru koga se nalaze i dva zatvorena bazena.

Za goste odmarališta „Vidik“ je potpuno besplatno korišćenje svih sadržaja.

Što se cena tiče, ranije je celodnevna ulaznica za odrasle iznosila 500 dinara. Mališani uzrasta do 5 godina ulaze besplatno u akva park, dok su oni uzrasta do 12 godina plaćali celodnevnu ulaznicu 300 dinara.

(Telegraf.rs)