Omiljene egzotične destinacije srpskih turista: Gde Srbi najviše idu na letovanje kad mu vreme nije?

Na kojim dalekim destinacijama možete čuti srpski jezik?

Letovanje kad mu vreme nije, rekli bi oni malo ljubomorniji. Kako god, poznato je da postoje brojne egzotične destinacije širom sveta, u kojima može da se uživa i kad je Srbija okovana snegom i ledom. A za svaku od njih se zna u koje vreme je najlepše posetiti je. I baš o tome i treba psoebno voditi računa prilikom izbora neke od egzotičnih destinacija za odmor.

Nije to bilo uvek tako… tek poslednjih decenija su srpski turisti u nešto većem broju počeli i da otkrivaju egzotične destinacije i da imaju dovoljno novca da to sebi priušte. 

Mada za smeštaj na Maldivima i Kubi, recimo, ali i u Dominikanskoj republici i na drugim zanimljivim egzotičnim destinacijama sigurno treba izdvoji više novca nego za letovališta, koja su nam relativno blizu, to ipak nije i najskuplje. Ono što jeste u tom slučaju skuplje, jeste samo putovanje, odnosno avionske karte, pa je to i glavni razlog za relativno visoku cenu ovakvih aranžmana. Ipak, sve to ne sprečava mnoge turiste iz Srbije da otkriju lepote i ovakvih destinacija.

Dominikanska Republika

Foto: Pixabay.com

Ne postoji bolji način za upoznavanje lepote Kariba i uživanje u belom pesku, kojim su prekrivene plaže Dominikane. Većina srpskih agencija nudi letovanje u Punta Kani, mada se na ovom karipskom ostrvu može naći smeštaj i u drugim letovalištima putem interneta. Tada je samo važno pratiti cene avionskih karata do Dominikane, sa kojom naša zemlja nije direktno povezana, pa treba dobro ukombinovati letove.

Smeštaj uključuje boravak u nekom od odabranih hotela visoke kategorizacije, kojih je u Dominikanskoj republici i više nego dovoljno.

Mauricijus

Foto: Wikipedia/Romeodesign

Na oko 900 kilometara udaljenosti od Madagaskara, u Indijskom okeanu se nalazi tropsko ostrvo Mauricijus, koje sve više posećuju i srpski turisti.

Kako na ovom ostrvu vlada tropska klima, to je idealno za posetu u periodu od novembra do aprila. Tada temperatura može biti i do 35 stepeni. Zima na Mauricijusu traje od maja do decembra, a oko 25 stepeni je u tom periodu prosečna temperatura.

Tajland

Foto: Pixabay

Pored toga što polako ali sigurno Tajland otkrivaju i srpski turisti, smatra se i jednom od najposećenijih destinacija na celom svetu.

Puket je ostrvo koje je i najveće i najposećenije na Tajlandu. Patong je najpopularnije mesto na ostrvu, kako zbog fenomenalnih plaža, tako i zbog izuzetno bogatog i zanimljivog noćnog života.

Idealno je posetiti Tajland u periodu od novembra do maja, dok je poznato da se u periodu od avgusta do novembra  često javljaju duži kišni periodi.

Dubai

Foto: Pixabay/Lars_Nissen_Photoart

Smešten u jugoistočnom delu Persijskog zaliva, Dubai je ne samo najposećeniji grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nego i najveći.

Osim zbog odmor, Dubai sve više srpskih turista posećuje i zbog brojnih atrakcija koje su u ponudi.

Video: Srbin usred mora zaprosio devojku

(A.B./Telegraf.rs)