Nikad veća navala srpskih turista na ovu daleku zemlju: Evo šta treba znati pre odlaska na put!

Egipat je ove godine i te kako profitirao od srpskih turista

Foto: Pixabay

S obzirom na to da je srpskim turistima praktično nesmetano omogućeno da letuju u Egiptu, a da je to zemlja u kojoj sezona traje duže, to se neka od letovališta mogu posetiti i u oktobru, i u novembru.

Mnoge turističke agencije imaju ponude za egipatska letovališta, a jedno od njih je i Hurgada. Baš zbog naročito povoljnih vremenskih prilika u ovom delu zemlje, nekako se upravo Hurgada izdvaja kao odličan izbor za letovanje u toku oktobra i novembra.

Poseta Hurgadi s jeseni

Dnevna temperatura vazduha tokom oktobra i novembra u ovom letovalištu je između 25 i 30 stepeni, te se smatra idealnom. Uz to je temperatura mora u tom periodu čak oko 30 stepeni, tako da nema bojazni da će vam letovanje propasti zbog loših vremenskih prilika.

Mnogi egipatski hoteli nude uslugu na bazi all inclusive, što je svakako odličan izbor za porodice sa decom.

Postoje i druga egipatska letovališta koja su interesantna za posetiti tokom oktobra i novembra, ali je Hurgada ipak u tom smislu najbolji izbor.

Pravila putovanja za Egipat

Foto: Pixabay/Dahab

Što se epidemiološke situacije tiče, ona je za sada stabilna. Ukupan broj obolelih je nešto veći od 100.000, dok je izlečenih skoro 82.500. Preminulih je 5.607, a u kritičnom stanju se nalazi trenutno 41 osoba.

Upravo zbog toga se Egipat nalazi na tzv. žutoj listi Srbije, pa putnici koji se vraćaju iz ove zemlje neće biti pod nadzorom, odnosno neće morati da se javljaju lekaru.

Svi državljani Republike Srbije do 31.10. 2020. godine besplatno dobijaju vizu za ulazak u Egipat.

Važno je napomenuti i da je neophodno da svaki putnik ima negativan PCR test na Covid-19, a obično turističke agencije nude organizovano testiranje.

Što se tiče polise osiguranja, ona je obavezna i mora sadržati dodatno osiguravajuće pokriće za Covid-19.

Putne isprave moraju biti usklađene sa zakonom, tako da svaki građani Republike Srbije koji odluči da letuje u Egiptu, mora imati pasoš čiji je rok važnosti minimum 6 meseci od datuma povratka sa putovanja. A o svemu tome treba voditi računa kako biste izbegli nepotrebne neprijatnosti.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)