Ovo mnogi turisti ne znaju: Evo zašto je izlet u Kairo iz Hurgade jako naporan

Važno je da budete dobro pripremljeni na avanturu koja traje duže od 24 sata

foto: pixabay.com

Izlet koji traje skoro 24 časa je u najmanju ruku naporan, ali ono što ćete tokom njega doživeti je vredno svakog napora.

Turisti koji letuju u Hurgadi se najčešće odlučuju da idu na izlet u Kairo. Tom prilikom posećuju i Egipatski nacionalni muzej i piramide i sfingu u Gizi i svašta još nešto vide.

Ali ono što mnogi od njih ne znaju jeste da taj izlet traje nešto manje od 24 časa, iako se vodi kao jednodnevni.

U čemu je štos?

Zvanično se trajanje izleta definiše okvirno i to od 02 do 23:30h, što je bezmalo 24 časa. Zapravo tačno vreme zavisi od lokacije hotela na prvom mestu, ali i od toga kolika je gužva u Kairu.

Foto: Pixabay/8moments

U suštini vožnja do Kaira iz Hurgade traje oko 6 sati, a mnogobrojne agencije praktikuju da postoji samo jedno stajanje za to vreme. Razdaljina između ova dva grada je oko 500 kilometara.

S obzirom na to da se kreće obično u 2h izjutra, to oni bolje pripremljeni turisti iskoriste ovo vreme da bi odspavali.

E, sad sve to ne bi bilo toliko naporno da posle 6 sati putovanja možete da sednete u neki kafić, recimo i odmarate. Ali kako je u pitanju ograničeno vreme, a svašta je u planu za obići i videti, to najpre treba da budete pripremljeni na gužvu, na koju ćete sigurno naići prilikom posete Kairu. Svakako će to uticati i na trajanje ovog izleta.

foto: pixabay.com

Prema programu mnogih lokalnih agencija, tokom izleta se osim piramida u Gizi i sfinge, posećuje i Nacionalni muzej u Kairu.

Takođe, mnoge od njih u ponudi imaju i mogućnost krstarenja rekom Nil, što podleže dodatnom naplaćivanju. A posle svega toga je predviđen organizovani ručak u Kairu, sve u skladu sa unapred definisanim programom izabrane agencije.

Foto: Pixabay.com

Neke od njih nude turistima mogućnost i da posete još neke lokacije, ali i da se zaustave na nekoliko mesta, koja su vrlo interesantna za fotografisanje.

Tek posle toga sledi povratak u Hurgadu i opet šestočasovno putovanje. Pa ko voli, nek izvoli!

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)