Najmanji hotel na svetu: Parovi koji ovde provedu prvu bračnu noć ostaće zauvek zajedno

S obzirom na to da se prostire na površini od svega 53 kvadratna metra, ovaj hotel u Bavarskoj smatra se najmanjim na planeti

Foto:screenshot /Youtube/DW News

Navikli smo da su hoteli prostrani, grandiozni, sa velikim holom i lepo uređenim sobama. Ali, jedan hotel u Bavarskoj ne ispunjava sve navedene kriterijume. U njemu je nemoguće organizovati poslovne konferencije, niti može da primi puno gostiju, i upravo po tome je jedinstven.

Reč je o najmanjem hotelu na svetu.

Ako vam ne smeta da spavate u sobi u kojoj, kada ispružite ruke i noge, dodirujete oba zida i ako želite da doživite nešto neobično, onda je hotel „Eh’häusl“ pravi izbor.

Kako se prostire na površini od 53 kvadratna metra i može da ugosti samo dve osobe u isto vreme, ovaj hotel u bavarskom gradu Amberg važi za najmanji na celom svetu.

Priča o njegovom nastanku je vrlo interesantna, a slobodan prevod naziva hotela je „kuća braka“.

Objekat u kome se danas nalazi ovaj neobičan hotel datira iz 1728. godine i imao je vrlo specifičnu namenu. Naime, da bi se jedan par venčao u to vreme, bilo je potrebno da budući supružnici poseduju imanje.

Ali za one koji nisu mogli da priušte kupovinu imanja, tu je bio „Eh’häusl“.

Kako se nalazi između dve druge kuće, to je bilo nuđeno budućim supružnicima da jednostavno kupe ovaj omanji i vrlo uzan objekat i da tako prevaziđu „rupu u zakonu“, te se venčaju bez problema.

Čim bi potpisali papire i venčali se, mogli su da prodaju ovaj objekat nekom drugom paru, koji je takođe sanjao o venčanju.

Iako je ovaj hotel vrlo uzan, u njemu postoje sve potrebne prostorije, poput dnevne sobe, kuhinje, spavaće soba i kupatila, a luksuzno je dekorisan. Međutim, u njemu nema mesta za osoblje.

Prema jednoj od legendi koja se vezuje za ovo neobično zdanje, veruje se da će do kraja života ostati zajedno i biti srećni svi parovi koji prvu bračnu noć provedu baš ovde.

Video: Zaronite 20.000 milja pod morem u magični luksuz hotela: Podvodni tuneli sa pingvinima uz kaficu!

(Telegraf.rs)