KAKO JE MOGUĆE? Tim koji košta 370 miliona evra primio 17 golova na tri meča! (VIDEO)

Ova ekipa važi za redovnog učesnika Lige šampiona, a i dalje je u trci za titulu u nacionalnom fudbalskom šampionatu, iako ima male izglede da uspe u tome i igraće u finalu Kupa

Pretpostavljamo da verovatno znate o kojoj ekipi je ovaj tekst. To je Arsenal, tim koji je na polovini Premijer lige slovio za glavnog favorita za osvajanje šampionskog pehara i čijim igrama na početku sezone su se oduševljavali ljubitelji fudbala širom sveta, dozvolio je sebi da u tri utakmice i to protiv velikih rivala i glavnih konkurenata primi čak 17 golova.

Kada se čuje ovaj podatak, mnogi se pitaju kako je moguće da "tobdžije" i dalje budu u igri za titulu u Engleskoj, a moguće je, iako im šanse nisu prevelike. Međutim, ono što je još zapanjujuće jeste da londonski klub ima igrački kadar koji vredi tačno 370.500.000 evra prema specijalizovanom sajtu transfermarkt, a da tako loše igra u derbi mečevima i dozvoljava protivnicima da mu zatresu mrežu kad god požele.

Arsen Venger je u smiraj prelaznog roka prekršio svoje pravilo i prvi put izdvojio ogromnu svotu novca za jednog igrača, Mesuta Ozila koga je Realu iz Madrida platio 44 miliona funti i koji je u početku pružao partije u skladu sa cenom, ali na velikim utakmicama nije baš opravdao uloženi novac, a sada je i povređen i ne zna se kada će se vratiti na teren.

Ipak, ovde je pitanje kako odbrana koja vredi 75.000.000 evropskih novčanica, računajući samo igrače koji su započeli te tri utakmice a bilo ih je petorica plus golman Vojćeh Ščešnji da toliko puta popusti pred naletima rivala.

Sve je počelo sredinom decembra kada su "tobdžije" gostovale Mančester Sitiju i kada je prvi put javnost na Ostrvu posumnjala da Arsenal baš i nema tim za titulu, jer su za 90 i nešto minuta primili šest golova. Sanja, Mertezaker, Košćelni i Naćo Monreal nisu prosto znali šta da rade sa Aguerom, Negredom, Silvom i Tureom.

Onda je ponovo usledio period dobre igre bez poraza sve do dolaska na "Enfild roud" u početkom februara i kada su dobili novi vrući šamar ovog puta od Liverpula. Prosto neverovatno izgleda da odbrana u istom sastavu kao i na meču protiv "građana" primi četiri gola u prvih 20 minuta meča i već tada odredi ishod derbija. Još su dobro i prošli, jer su primili samo jedan u preostalom vremenu, ali ipak su završili sa "petardom".

I najsvežiji je duel prošlog vikenda, veliki derbi severnog Londona protiv Čelsija i jubilarna 1000 utakmica za Arsena Vengera na klupi tima iz Engleske i opet katastrofalno izdanje. Sastav odbrane malo izmenjen u odnosu na prethodno pomenute susrete (Gibs igrao umesto Monreala) i opet primaju šest komada.

Neko će možda reći da nije ni čudo imali su igrača manje od 15. minuta, ali ne zaboravite da su do tada već primili dva gola i napravili penal posle koga je sudija Andre Mariner dao crveni karton pogrešnom fudbaleru. Na kraju su na poluvremenu gubili sa 4:0, a u drugih 45 minuta još dva puta vadili loptu iz mreže.

Podsetimo samo i da su pre nekoliko sezona u još jednom duelu protiv starog rivala Mančester junajteda bili poraženi 8:2. Dakle, opravdanje da svako ima loš dan, kada mu ništa ne ide, baš i ne pije vodu u ovom slučaju, jer ovo je malo previše loših dana.

U svakom slučaju, nikome nije jasno da klub sa takvim renomeom i kod kuće i u Evropi, sa toliko vrednim igračkim kadrom, da dokazanim stručnjakom na klupi prima toliko pogodaka u mečevima protiv timova sa kojima bi trebalo da je u istom rangu. I možda pitanje za sve da li bi bilo zasluženo da posle takvih rezultata Arsenal postane šampion Premijer lige ove godine?

Umalo da zaboravim, u subotu igraju novi meč protiv Mančester Sitija, ovoga puta na "Emirejtsu". Šta očekivati?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(U. Marjanović)