Januzaj izabrao Belgiju!

Fudbaler Mančester junajteda imao je ponude od nekoliko nacionalnih saveza da igra za njihovu selekciju, a na kraju se odlučio za državu u kojoj je rođen

Ni Engleska, ni Turska, ni Albanija, već Belgija! Adnan Januzaj odlučio je da igra za reprezentaciju Belgije, potvrdio je belgijski selektor Mark Vilmots.

Talentovani 19. godišnji napadač, čiji su roditelji Albanci iz Istoka na Kosovu i Metohiji, imao je pravo da igra za više nacionalnih timova, uključujući Belgiju, Albaniju, Srbiju, Englesku, kao i kosovsku reprezentaciju.

- Dobio sam zvanična uveravanja da će Adnan Januzaj do kraja karijere uvek biti na raspolaganju nacionalnoj reprezentaciji Belgije - napisao je Vilmots na svom Tviter profilu.

Januzaj je rođen u Briselu i kao dečak karijeru je počeo u istoimenom klubu. Kasnije je prešao u Anderleht, a od 2013. igra za Mančester Junajted u čijem je dresu do sada odigrao 24 utakmice i postigao četiri gola.

Novopečeni član nacionalnog tima Belgije imaće priliku da u junu igra na Svetskom prvenstvu u Brazilu gde se "crveni đavoli" nalaze u H grupi sa Alžirom, Rusijom i Južnom Korejom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)