DEZINFORMACIJA: Šumaher i dalje u komi!

Američki i ruski mediji su prenosili euforične izveštaje da se slavni Nemac probudio iz kome, ali do toga ipak nije došlo

Ipak je stanje Mihaela Šumahera nepromenjeno! Iako je širom sveta odjeknula vest da se sedmostruki šampion Formule 1 konačno probudio iz kome, ali nažalost, to se nije desilo.

Među ruskim medijima u koje se ubraja i "Raša Tudej" prenosila se informacija da je menadžerka porodice Sabine Kem potvrdila da se Šumaher probudio da i je prepoznao svoju suprugu.

Ipak, ostatak izjave se ne razlikuje od onoga što se govori već danima: da je stanje nepromenjeno, proces buđenja teče vrlo sporo, a na trenutke Mihael pokazuje svest.

Navodno, Šumijevo buđenje je Kemova potvrdila delimično nemačkim, a delimično ruskim novinarima. U širenju dezinforamcije su očigledno doprineli mediji koji su loše prevodili vesti.

Sedmostruki šampion Formule bio je u veštačkoj komi od 29. decembra posle teškog pada na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stenu. Od početka aprila je najavljeno da se ušlo u fazu buđenja i da je oporavak napredovao. Bivši vozač Ferarija i Mercedesa od tada je dva puta bio podvrgnut operaciji.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)