OVAKO BIJU SRBI: Prvo amatersko prvenstvo Srbije u MMA! (VIDEO)

Takmičenje u dvorani Šumice, iako je MMA tek nedavno u našoj zemlji prihvaćen kao grana sporta, pokazalo je da na našim prostorima ima izuzetno talentovanih takmičara

Prvo amatersko prvenstvo prvenstvo Srbije u MMA održano je u Šumicama, a 108 prijavljenih takmičara pokazali su da se u našoj zemlji mogu gledati dobre borbe.

Najbolji takmičar bio je Strahinja Đurić koji se nadmetao u kategoriji do 77kg u klasi C, dok je za najbolji klub proglašen je Secutor Beograd.

Postojale su tri klase A, B i C, u kojima su se takmičili borci koji su imali do pet mečeva, deset i više mečeva u karijeri. Onaj ko ima pozitivan skor posle pet borbi, iz C klase prelazi u B, gde nastupaju momci koji su odradili do deset mečava, dok oni sa više borbi uz pozitivan skor postaju profesionalaci.

Takođe treba istaći i da su tribine u Šumicama bile ispunjene do poslednjeg mesta, što govori da bi borilački sportovi ukoliko budu postojala ulaganja mogli da se vrate na staze stare slave kada su bokserski spektali bili iščekivani sa nestrpljenjem.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)