Liverpul za 9 minuta ostao bez titule, od 3:0 do 3:3! (FOTO) (VIDEO)

Imali su Džerard i drugovi sve u ovom meču i vođstvo od 3:0 desetak minuta pre kraja, ali oni su želeli više, igrali su kao da oni gube i to im se obilo o glavu. Kristal Palas je napravio neverovatan preokret zbog čega je postao verovatno najomiljeniji tim navijača Mančester Sitija posle njihovog

Jurcanje igrača Liverpula za poboljšanjem gol razlike kako bi stigli Mančester Siti po tom parametru verovatno ih je koštao titule u Premijer ligi, jer su od vođstva od 3:0 iščupali samo bod protiv Kristal Palasa 3:3.

Taktika Brendana Rodžersa i napadačko opredeljenje da pri visokom vođstvu još više njegovi igrači napadaju kako bi zabeležili što ubedljiviju pobedu ne da nije urodila plodom, već je koštala "crvene" i trijumfa i po svemu sudeći dugo čekanog šampionskog pehara.

Imali su Džerard i drugovi sve u ovom meču i vođstvo od 3:0 desetak minuta pre kraja, ali oni su želeli više, igrali su kao da oni gube i to im se obilo o glavu. Kristal Palas je napravio neverovatan preokret zbog čega je postao verovatno najomiljeniji tim navijača Mančester Sitija posle njihovog.

Džo Alen je doveo goste u vođstvo u 18. minutu utakmice, zatresavši mrežu protivnika posle 737 dana u Premijer ligi i svojim prvim golom za Liverpul u ovom takmičenju. Zatim su Staridž i Suarez sa dva gola u dva minuta povisili prednost i poboljšali gpol razliku svog tima, a to kao da je dalo nadu igračima "crvenih" da bi sa još nekim golom u mreži domaćina prepolovili bolju gol razliku Sitija, ali za to su surovo kažnjeni.

Kada je Dilejni fantastičnim udarcem iz velike daljine savlada Minjolea u 79. minutu verovatno su svi pomislili da je to samo počasni pogodak za domaćina i niko nije slutio šta bi moglo da se desi u narednih devet minuta.

Samo 120 sekundi kasnije u trenutku kada je Liverpul pokušavao da postigne četvrti gol, usledio je kontraudar Palasa koji je krunisao Gejl pogotkom koji je dao snagu njegovim saigračima da mogu da izbegnu poraz, a uvukao strah u kosti fudbalerima u ove večeri belim dresovima.

Krenula je opsada Minjoleovog gola i šesnaesterca koja je urodila plodom dva minuta pre isteka 90-tog kada je Gejl po drugi put zatresao protivničku mrežu za veliko slavlje domaćih navijača i nevericu gostujućih.

Tada su opet Rodžersovi puleni krenuli u napada ne bi li stigli do pobede, ali nisu uspeli, a suze Luisa Suareza na kraju meča dovoljno govore o svemu što se desilo večeras.

PREMIJER LIGA, 37. kolo

Everton – Mančester Siti 2:3

Aston Vila – Hal 3:1

Mančester Junajted – Sanderlend 0:1

Njukasl – Kardif 3:0

Stouk – Fulam 4:1

Svonsi – Sautempton 0:1

Vesthem – Totenhem 2:0

Nedelja

Arsenal – Vest Bromvič Albion 1:0

Čelsi – Norič 0:0

Ponedeljak

Kristal Palas – Liverpul 2:3

(Dilejni 79, Gejl 81 - Alen 18, Staridž 53, Suarez 55) 

Tabela: Liverpul 81, Mančester Siti 80(-1), Čelsi 79, Arsenal 76, Everton 69... Norič 33, Fulam 31, Kardif 30.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)