BEKENBAUER: Partizan i Zvezda su još uvek veliki timovi!

Legenda nemačkog i svetskog fudbala osvrnuo se u svom intervjuu koji je dao Ivanu Ivanoviću i na to kakav su uticaj imala dvojica srpskih trenera na njegovu karijeru

Proslavljeni nemački fudbalski as Franc Bekenbauer, globalni ambasador projekta za decu “Fudbal za prijateljstvo” kompanije Gazprom, koji se po drugi put organizuje u okviru programa UEFA Lige šampiona, dao je u Berlinu ekskluzivan intervju našem poznatom TV voditelju  Ivanu Ivanoviću, ujedno ambasadoru ovog projekta za našu zemlju.

Intervju koji je uradio Ivanović emitovan je u okviru njegove emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem", a legendarni Nemac se tokom razgovora osvrnuo i na srpski fudbal, trenere i fudbalere koji su uticali na njega i kao igrača, ali i kao uspešnog trenera.

- Morate da budete svesni da više ne postoji velika Jugoslavija, ali vi i dalje redovno učestvujete na velikim takmičenjima. Mislim da radite fantastične stvari i moram da kažem da su Partizan i Crvena zvezda i dalje veliki timovi - rekao je Bekenbauer, a zatim se osvrnuo i na uticaj dvojice srpskih trenera koji su ga trenirali u vreme igranja u Bajernu, Zlatka Čajkovskog i Branka Zebeca.

- Zlatko Čajkovski me je uveo u seniorski tim Bajerna. Sećam se da sam ga gleda na Svetskom prvenstvu u Čileu četiri godine pre toga. Bio je veoma ambiciozan trener, Najvažnije mu je bilo da negov tim pobedi. Naučio sam dosta od njega, jer je redovno učestvovao aktivno sa nama u treninzima.

- Srećan sam što sam imao trenere poput njega i Branka Zebeca. I kasnije kada sam sam postao trener dobro sam zapamtio i primenjivao neke njihove savete. verovatno je to i jedan od razloga što sam bio tako uspešan. Osvojio sam dva Mundijala i jedno Evropsko prvenstvo - završio je Bekenbauer i dodao da se seća kada je njegov sin, Štefan, bio u Zvezdi 1990. godine, ali da ne zna zašto nije ostao.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)