Guglom protiv Šimunića! FIFA odustala od svedoka Slobodana Miloševića

Odbrana odustala od svedoka koji je bio svedok odbrane na suđenju Slobodana Miloševića

Odluka da se Josipu Džou Šimuniću definitivno zabrani učešće na Svetskom prvenstvu u Brazilu dovelo je do toga da se pod lupom gledaju i dokumenti kojim je potvrđena odluka.

Jutarnji list je otkrio sastav dokumenata FIFA u kojem preovladava stav da je Šimunić znao šta radi kada je prošle jeseni posle pobede nad Islandom uzeo mikrofon i u dvoglas sa navijačima na Maksimiru skandirao "Za dom spremni".

Uz citate iz ustaških kjiga, pravljenja paralele ovog uzvika i onog "Zig Hajl".

U dokumentu se još kaže:

- Ako nekome nije jasno šta znači taj pozdrav, dovoljno je da se "ugugla" Za dom spremni i biće vam sve jasno - prenosi Jutarnji stavove iz tajnog dokumenta.

Plus se napominje kakav je odgovor stigao na žalbu hrvatskih advokata.

- FIFA je tu, očito, imala jače argumente. Za svedoka su zvali istoričara Božu Repu sa Univerziteta u Ljubljani, a odustali su od kontroverznog Berija Litušija, asistenta istorije na Medgar Evars koledžu u Njujorku, koji je bio svedok odbrane na suđenju Slobodanu Miloševiću.

- U odgovoru na žalbu napisali su da njegova izjava nije uzeta kao dokaz. Zato je slovenački istoričar rekao kako je 'oko 30 hiljada Jevreja, jednak broj Roma i oko 335 hiljada Srba ubijeno u vreme ustaškog režima - piše Jutarnji.

Gotovo je. Šimunić ne ide na Mundijal.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)