NOVAKU OTVOREN PUT U FINALE: Federer ispao na startu Rima! (VIDEO)

Švajcarac je imao meč loptu u taj-brejku trećeg seta, ali je sjajnom forhend dijagonalom iz očaja Šardi uspeo da se spase, a zatim i savlada nekadašnjeg svetskog broja 1

Srpskom teniseru Novaku Đokoviću osmehnula se sreća na turniru u Rimu. Njegov veliki rival Rodžer Federer sa kojim je prema projektovanom žrebu trebalo da se sastane u polufinalu, ispao je već na startu u drugom kolu, porazom od Žeremija Šardija 2:1.

Švajcarcu očigledni nije prijala pauza koju je napravio zbog rođenja blizanaca i u prvom meču po povratku na teren izgubio je od 47. igrača na svetu.

Posle prvog seta koji je dobio 6:1 delovalo je da bi nekadašnji broj 1 na ATP listi bez mnogo muke mogao da se domogne naredne runde, međutim, francuski teniser to nije dozvolio. Osvojio je drugi set rezultatom 6:3, nakon čega je usledila velika borba u trećem setu.

Odlučujući period igre odlučen je u taj-brejku u kome je Federer imao meč loptu, ali je nije iskoristio, odnosno Francuz je fantastičnom forhend dijagonalom iz očaja sačuvao priliku za trijumf što je i učinio.

Šardi je svoju šansu iskoristio i skinuo skalp igraču plasiranom među prvih deset na svetu, što mu je prvi takav podvig još od Australijan opena 2013. godine kada je savladao Huana Martina Del Potra.

Statistika na kraju meča možda i najbolje oslikava koliko je Federer bio indisponiran sa čak 43 neiznuđene greške naspram Šardijevih 28, a ni prvi servis mu nije uopšte išao.

- Ovo je sasvim u redu ako ne boli. Pokušao sam sve. Ne mogu da uradim ništa više nego što sam uradio na terenu. Jedan ili dva udarca rešili su meč - rekao je Federer.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)