Rebračin dres na aukciji za malog Dragana

Bivši košarkaš Partizana želi da pomogne malenom Draganu kojem je dijagnostifikovan maligni tumor. Uključite se...

Humanost je odlika velikih igrača, ali ne na sportskom terenu. Da je veliki bio i ostao potvrđuje legenda domaće košarke Željko Rebrača.

On je svoj dres iz Valensije poklonio trogodišnjem Draganu Prnjatu kojem je dijagnostifikovan maligni tumor, pa će deo sportske opreme u kojoj je Rebrača nastupao biti stavljen na aukciju. Početna cena je 100 evra, a aukcija će trajati do 25. maja. 

Inače, dečak je do pre nekoliko meseci bio zdrav i veseo, a onda su se tegobe sa mokrenjem pretvorile u lošu dijagnozu - na zidu mokraćnog kanala otkriven mu je tumor i operacija u Nemačkoj hitno mu je potrebna. Od tada ovaj dečak dane provodi na odeljenju onkologije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Prema mišljenju lekara, jedina šansa je operacija na prestižnoj nemačkoj klinici. Prikupljanje astronomske sume od 70.000 evra, koliko se očekuje da će koštati operacija i zračenje u inostranstvu, ujedinila je hiljade ljudi na društvenim mrežama.

Ako želite Rebračin dres, a ujedno i da pomognete ovom dečaku, možete da učestvujete na aukciji i da se prijavite kod Draganove tetke Biljane na broj telefona 066/006-022.

Ili da uplatite sredstva na račun:

dinarski 205-9011005447270-15,

devizni račun 9031020609953 kod Komercijalne banke za Dragana Prnjata.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)