Opet napadaju srpskog hokejaša u NHL! (VIDEO)

Milan Lučić ponovo u fokusu pošto su ga igrači Montreala napali zbog navodnog nesportskog ponašanja

Zla krv između Montreal Kanadiensa i Boston Bruinsa prolivena je umesto tradicionalnog rukovanja u četvrtom meču koji je Montreal dobio 3:1 u okviru polufinalne serije Istočne konferencije, čime je Boston izbačen iz daljeg takmičenja.

I ovoga puta, jedan od igrača u fokusu bio je igrač srpskog porekla Milan Lučić, kojeg neki osporavaju zbog čestih sukoba, dok drugi vole njegovu srčanost.

Dejl Vajs, koji je postigao prvi gol za Montreal, rekao je da su pojedini igrači protivničke ekipe činili neke "neprimerne stvari", kao i da je tokom rukovanja na kraju meča Milan Lučić pravio probleme. 

- Imali su nekoliko igrača, odnosno jednog, koji nije i ne može da bude pobednik. Lučić je nekoliko stvari rekao nekim momcima - izjavio je Vajs posle utakmice.

Lućič je bio iziritiran takvim komentarom.

- Ono što se desi na ledu, ostaje na ledu. Ako igrači Montreala hoće da budu kao bebe, neka budu - rekao je Lučić u svom stilu.

 - Nepoštovanje? Ne znam o čemu pričaju? Jel zbog toga što sam proslavio gol? Kakvo je to nepoštovanje? Neću ništa komentarisati - završio je hokejaš srpskog porekla.

Kanadska ekipa prigovarala je jer su se igrači Montreala "udarali u grudi" aludirajući na svoju snagu i tako slavili gol, dok su protivnici to shvatili kao provokaciju.

Trener ekipe iz Bostona saglasan je s Lučićem.

- Pričaju o nepoštovanju? Mislim da to nije tačno. Ovde se samo radi o rivalstvu. Ni smo samo protivnici, nema govora o nepoštovanju. To što udaranjem u grudi slavimo pobedu, to radimo cele godine, svaki put, i to naši navijači znaju ili ljudi koji nas prate. Nije nikakva provokacija. Mi smo samo snažni i ponosni na uspeh - završio je stručnjak Bruinsa.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)