Klinac koji je srušio evroligaške snove Zvezde ide kod Dude Ivkovića u Efes!

Mladi Dario Šarić (20) posle osvajanja ABA lige sa Cibonom i gubitka domaće titule odlazi iz kluba, a prema poslednjim informacijama sledeća stanica je Anadolu Efes kod našeg proslavljenog stručnjaka

Najtalentovaniji hrvatski košarkaš Dario Šarić (20) odigrao je svoju poslednju utakmicu za Cibonu. Rekao je to navijačima, nakon poraza od Cedevite u finalu prvenstva Hrvatske.

Šarić koji je u polufinalu ABA ige srušio Crvenu zvezdu sa 21 poenom 15 skokova i šest asistencija trebalo bi da pređe u Anadolu Efes, kod srpskog stručnjka Dušana Ivkovića i to za 1,2 miliona evra obeštećenja.

Šarić je inače bio najkorisniji igrač i najbolji strelac prethodne ABA sezone, dok je bio takođe i drugi skakač lige. Zato je i velika njegova cena na tržištu.

Međutim, njega čeka i draft NBA liga, ali pošto ima priliku da izađe i sledće dve godine on do 16. juna može povući prijavu za draft.

- Odigrao sam svoju poslednju utakmicu za Cibonu, ovo je oproštaj - rekao je Šibenčanin koji je nosio klub ove sezone do trofeja u regionalnoj ligi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)