Vesić: Ako Partizan bude igrao kvalifikacije za EL, Beograd će organizovati turnir!

Za Telegraf Vesićeve reči potvrdio je i gradonačelnik Siniša Mali. Ukoliko Partizan želi da bude domaćin, Beograd će stati iza njega, tvrde čelnici Grada Beograda. Dakle, sad je sve na Partizanu

Mnogi su sumnjali da će promenom srpskog predstavnika u kvalifikacijama za Evroligu doći i do odustajanja grada Beograda od organizacije kvalifkacionog turnira u Kombank areni. To se neće desiti, pošto generalni menadžer Beograda Goran Vesić tvrdi da je važno samo da srpski klub istakne želju za domaćinstvom.

S obzirom na to da je Crvena zvezda viđen učesnik Evrolige posle odustajanja Cibone, Partizan će je, po svemu sudeći, zameniti u kvalifikacijama.

- Više puta smo rekli da će grad Beograd stati iza beogradskih košarkaških klubova, ukoliko se budu kandidovali za organizaciju kvalifikacionog turnira. Ako neki beogradski klub bude igrao kvalifikacije za Evroligu i ako bude želeo da se kandiduje za organizaciju kvalifikacionog turnira, Beograd će to podržati - kaže za Telegraf Goran Vesić.

Njegove reči u telefonskoj izjavi za naš portal potvrdio je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Znači, sve je sad na Partizanu. Ukoliko crno-beli budu želeli da budu domaćini, grad će stati iz kluba.

Žreb za Evroligu i parove kvalifikacija obaviće se 10. jula u Barseloni. Mečevi kvalifikacija će se tek po završetku Svetskog prvenstva u Španiji.

Partizan je prošle sezone odigrao osam mečeva u Kombank areni i slavio je na pet mečeva (Budiveljnik, Makabi CSKA, Bajern, Žalgiris), a poražen je od Galatasaraja, Lokomotive Kuban i Reala iz Madrida.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)