LISAC: Partizan je stradao zbog Cibone i Igokee!

- Svima u Evropi je jasna finansijska situacija klubova u regionu, a naši timovi koji su imali šanse nisu je iskoristili, već su odustajali. Ipak, ABA liga će i sledeće sezone imati pravo na dva direktna učesnika Evrolige i jednog koji odlazi u kvalifikacije - tvrdi Roman Lisac

Odluka Evrolige da ne pozove Partizan u kvalifikacije za najelitnije evropsko takmičenje uzburkala je javnost u regionu.

Iako bi po svoj logici crno-beli trebalo da zauzmu mesto kvalifikanta, bord Evrolige je doneo suprotnu odluku.

Rukovodilac ABA lige Roman Lisac u razgovoru za Telegraf objašnjava zbog čega misli da je Evroliga donela takvu odluku.

- Prvo treba sačekati da vidimo da li će klubovi koji su dobili pozivnice za kvalifikacije prihvatiti učešće. ABA liga je uradila sve što je do nje, omogućila je dva direktna plasmana i jedan plasman u kvalifikacije. Ipak, odustajanje Cibone je dosta toga promenilo i od tog trenutka nama su ruke vezana, sve je bilo na čelnicima Evrolige - kaže Lisac, pa dodaje:

- Oni su doneli takvu odluku i mi tu ne možemo ništa. Svima u Evropi je jasna finansijska situacija klubova u regionu, a naši timovi koji su imali šanse nisu je iskoristili. Tako je Igokea prošle sezone u poslednjem trenutku odustala od igranja kvalifikacija, dok se Cibona mnogo nećkala ove sezone. Sigurno da je to ostavilo loš utisak, pa je možda zbog toga ispaštao Partizan - priznaje Lisac.

Glasine da bi ABA liga u bliskoj budućnosti mogla izgubiti jedan tim u Evroligi, čime će samo jedna ekipa iz regiona igrati najelitnije evropsko klupsko takmičenje, Lisac opovrgava.

- I sledeće sezone imaćemo pravo na dva direktna učesnika Evrolige i jednog koji odlazi u kvalifikacije. Poslednja odluka Evrolige neće doneti promene stava ULEB prema ABA ligi - kategoričan je Lisac.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M.Raković)