Vujošević: Neko je Evroligi javio finansijsko stanje Partizana!

Trener srpskog šampiona ima šta da poruči i čelnicima ABA lige

Partizan će tek da oseti posledice neigranja Evrolige naredne sezone, a ne dobijanje pozivnice za kvalikifacije ovog takmičenja iznenadila je sve navijače, ali i Duška Vujoševića.

Trener Partizana ima svoj stav po pitanju cele situacije oko imena i broja učesnika u Evroligi i njenim kvalifikacionim turnirom. Najpre je čestitao Zvezdi na učešću, a zatim rekao.

- Očigledno je minuli F4 ABA lige iskorišćen za dobro gošćenje gostiju, ali i za sastanke sa čelnicima Evrolige i takmičenja na Jadranu. Kao i što se neko pobrinuo da se čelnicima elitnog evropskog nadmetanja plasira potpuna informacija o finansijskom stanju Partizana, koji su uporedili sa onim u Ciboni.

- To su iste one osobe koje su u dobroj meri provocirale našu klupsku materijalnu situaciju - rekao je Duško Vujošević za Sport.

Tumačenje odluke Evrolige...

- Na odluku je uticala spoznaja da Beograd i Srbija stoje iza crveno - belih, ali ne i iza našeg kluba, u istoj situaciji kada imamo jednog predstavnika u Evroligi.

Trener srpskog šampiona naglašava da Partizan godinama stvara igrače, ima specifičan način rada, fenomenalnu posetu na utakmicama, ali da ni to nije bilo dovoljno za Evroligu.

- Ovo sam pokazuje da pravi sportski motivi nisu bili u prvom planu kada je doneta ovakva odluka. Odgovornost je i na ABA ligi. Ili su nastupali bez dovoljno intelekta ili kapaciteta u nastojanju da mesto koje regionalnoj ligi pripada po propisima i odbrane - zaključio je Duško Vujošević.

Saznajte i šta je Telegrafu rekao Roman Lisac po pitanju ne odlaska Partizana u kvalifikacije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)