SAVANOVIĆ: Sale me je razočarao!

Iskusni krilni centar ne krije je da je čitavo leto podredio obavezama u nacionalnoj selekciji i da je ostao u šoku kada je saznao da se ne nalazi među 20 kandidata za šampionat planete

Aleksandar Đorđević je saopštio skarćeni spisak od 20 košarkaša koji su kandidati za učešće na Mundobasketu 2014. godine u Španiji, a mnogi su se iznenadili kada su videli da je sa imena odabranih precrtano ime Duška Savanovića.

Krilni centar Anadolu Efesa, koji je prethodnih godina bio standardni član nacionalnog tima i koji je jedan od najiskusnijih u ekipi, ne krije da je zatečen ovakvom odlukom selektora.

- Iskreno u šoku sam! Sa selektorom sa razgovarao još u martu i tada mi je rekao da računa na mene i da imam još mnogo toga da pružim reprezentaciji. Ne znam, sada sam ostao bez teksta. Uhvatili ste me u trenutku kada sa porodicom idem na more, a sve sam podredio tome da budem u Beogradu na prozivci - rekao je Savanović za Sport i u jednom dahu nastavio.

- Svi znaju da sam porodičan čovek i da mi je žena trudna, da imam malo dete. Ako već nisam bio u planovima, selektor je lako mogao to i da mi saopšti. Ne bi bilo nikakvih problema. Ovako sam zaista razočaran zbog načina na koji sam saznao vest, a ponoviću da sam sve podredio reprezentaciji. Mnogo me sve ovo "žulja" - izjavio je razočarano 31-godišnji košarkaš.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)