NOVAK U SUZAMA: Hvala Rodžere što si me pustio! Posvećujem trofej budućoj ženi, bebi, prvom treneru!

Emotivno obraćanje šampiona Vimbldonda po završetku finala na Centralnom terenu "Ol Ingland klaba"

Novak Đoković je šampion Vimbldona! U suzama je primio pehar koji je podigao i pre tri godine, posle toliko teških pet setova od velikog Rodžera Federera.

Meč je bio sjajan, a s tim je saglasan i Švajcarac.

- I ja mislim, bilo je sjajno. Ne mogu da verujem da sam ušao u peti set. Veliki je protivnik i borac Novak. Znao sam da će biti teško, jer je veliki atleta. Mogu samo da čestitam na sjajnom meču i turniru. Novače, zaslužio si - rekao je Federer, koji je upitan da li mu je prijala podrška i njegove dve ćerkice.

- Ne znam da li još razumeju sve ovo, ali lepo je što su ovde. Hvala svima, ja ovde uživam, vidimo se sledeće godine - poručio je nezaustavljivi Federer.

Potom je Novak, sa suzama u očima prišao da se obrati publici, priznavši da je ovo bio veoma emotivan momenat za njega.

- Jeste. Hteo bih da čestitam Rodžeru na sjajnom turniru, bio je strašan meč. Najveći je šampion i pravi primer velikog sportiste. Poštujem tvoju karijeru i sve što si uradio. I hvala ti što si me pustio da pobedim danas - rekao je Novak, šmrkćući, nasmejavši publiku.

Kako je smogao snage za preokret posle proupuštene prilike u četvrtom setu?

- Nadao sam se da će Rodžer da promaši prvi servis, ali to se retko dešava. Zato i ima 17 GS titula, i jer igra najbolji tenis u najvažnijim momentima. Posle izgubljenog četvrtog seta, nije bilo lako da vratim fokus i energiju. Uvek sam sanjao da ga osvojim , najvredniji turnir na svetu.

- Uvek sam želeo da igram ovde i posvetiću trofej nekolicini ljudi kako nemate ništa protiv.  Najpre mojoj budućoj ženi i mojoj bebi. Postaću otac uskoro, tako da se i dalje pripremam za to. Posvećujem trofej mojoj porodici i timu koji žrtvuje svoje vreme i život da bih ja ostvario svoj san. I takođe posvećujem titulu svom prvom treneru (Jeleni Genčić), koja je prošle godine preminula - rekao je Đoković, koji je potom podigao trofej ka nebu i rekao "Hvala ti Jeco".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)