SAVIĆ POSLE NEMAČKE: Nismo neke stvari prevazišli

Selektor vaterpolista Srbije nije potpuno zadovoljan nastupom igrača na meču drugog kola šampionata Evrope

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da, uprkos pobedi protiv Nemačke u drugom kolu šampionata Evrope sa 12:7, nije zadovoljan igrom jer ekipa može mnogo bolje.

- Mislio sam da smo neke stvari prevazišli, ali sad se videlo da nije tako. Očekivali smo tešku utakmicu, oni uvek pruže maksimum protiv nas, tako je bilo i danas. Mnogo stvari moramo da ispravimo tokom takmičenja. Sada nas očekuju jako teške utakmice i tu moramo da budemo bolji - rekao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Filip Filipović, koji se na meču protiv Nemačke četiri puta upisao u listu strelaca.

- Uvek kada su nam Nemci rival igra se na ivici i preko dozvoljenog kontakta. Završili smo bez povreda, a to je pored pobede najbitnije. Znamo šta nas čeka sa Mađarima, neki od nas su već igrali ovde i imamo predstavu šta može da se dogodi. Španci su imali priključak, ali im nije bilo dozvoljeno da se vrate do kraja u meč - rekao je Filipović.

Kapiten Živko Gocić poručio je da Srbija mora da poveća agresivnost u odbrani.

- Zadovoljan sam do sada prikazanim. Mađari su veliki rival, ipak čekaju nas posle još dve utakmice i svaki rezultat u tom susretu ništa ne znači. Ni remi ni poraz nisu smak sveta - rekao je Gocić.

Centar Slobodan Nikić nije želeo da ističe još jednu njegovu dobru partiju.

- Centri igraju dobro zahvaljujući igri ostalih. Bitna je ekipa, mi smo na dobrom putu. Očekujem spektakal protiv Mađara, pokušaćemo da ih pobedimo i budemo prvi u grupi -  poručio je Nikić.

Srpski vaterpolisti naredni meč na šampionatu odigraće u četvrtak od 20.30 sati protiv domaćina Mađarske.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)