Gazda Panatinaikosa kupuje Partizan?

Grčki klub bi finansijski mogao da obezbedi redovan nastup crno-belima u Evroligi, a da ujedno i obezbedi rasadnik talenata za svoj matični klub

Spas za košarkaški klub Partizan mogao bi da stigne iz Grčke. Prema nezvaničnim informacijama, Panatinaikos je zainteresovan da kupi šampiona Srbije.

Prema navodima "Naših novina", Zakon o pirivatizaciji u sportu bi trebalo da se nađe u proceduri za dva meseca, što će "pogurati" mnoge zaninteresovane kupce da ulože kapital u srpske klubove, i iako se najviše govorilo o privatizaciji fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan, izgleda da postoji interesovanje prevashodno za KK Partizan.

- Vlasnik jednog poznatog evroligaškog kluba je izuzetno zainteresovan za kupovinu crno-belih. On ima dovoljno novca da pokrije klupske troškove, koji pogotovo ove godine ozbiljno prete da ugroze opstanak kluba, a Partizan bi mu poslužio kao rasadnik talenata - rekao je "Našim novinama" izvor iz državnog vrha.

Navodno je taj klub grčki Panatinaikos, čiji je većinski akcionar Dimitris Janakopulos, a čija je porodica imala odličnu saradnju s Partizanom, odakle je stigao trofejni stručnjak Željko Obradović, ali i igrači poput Nikole Pekovića, Aleksa Marića, Milenka Tepića.

Panatinaikos bi finansijski mogao da obezbedi redovan nastup crno-belima u Evroligi, a da ujedno i obezbedi rasadnik talenata za svoj matični klub, navode "Naše".

- Nije mi poznata činjenica da ima zainteresovanih za kupovinu Partizana. Ali voleo bih, i radujem se tome ako je istina - rekao je predsednik Partizana Predrag Danilović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)