Lav i Peković ugasili Sunca

Minesota pobedila posle dva poraza, Boston bolji od Klipersa, Rouz pokazao Linu ko je "gazda"

Posle dva poraza na svom parketu Minesota Timbervulfsi ostvarili su pobedu protiv Finiksa u Arizoni - 127:124. Blistao je Kevin Lav sa 30 poena, od čega pet trojki, ali ništa manje zapažen nije bio Nikola Peković. Bivši centar Partizana postigao je 24 poena, čemu je dodao i osam skokova. Darko Miličić nije bio u timu.

U odsustvu Rikija Rubija, glavni asistenti bili su Ridnaur sa devet i Berea sa osam, dok je u defanzivnim skokovima prednjačio Derik Vilijams sa osam uhvaćenih lopti, a imao je i 19 poena.

Kod Sansa, kojima je ovo bio tek drugi poraz u poslednjih devet mečeva, prednjačio je Džered Dadli sa 28 poena i devet skokova. Stiv Neš ubacio je 25, plus 10 asistencija.

Nakon poraza od Lejkersa, Boston Seltiksi su, ipak, slavili u Stejpls centru, ali nad Klipersima. Drugi tim iz Los Anđelesa je evidentno u krizi, ovo je bio četvrti poraz u poslednjih pet utakmica za Pola i kompaniju. Boston je, s druge strane, u dobroj seriji od sedam pobeda iz devet poslednjih utakmica, poraženi su samo na gostovanjima Lejkersima i Filadelfiji.

Pol Pirs je bio najefikasniji sa 25 poena, čemu je dodao i sedam asistencija. Kevin Garnet ubacio je 21, uz osam skokova, sve u defanzivi, dok je Redžon Rondo zabeležio dabl-dabl sa 12 poena i 10 skokova. Rej Alen je zabeležio 15 poena, a Brendon Bas 10. Saša Pavlović je proveo na parketu 55 sekundi, bez učinka.

Blejk Grifin i rezervista Mo Vilijems pružili su najjači otpor Keltima - Grifin sa 24 poena, Vilijems sa 21. Kris Pol je ubacio 14, od čega pola s linije penala gde je bio nepogrešiv (7-7). Zato se propisno ispromašivao iz igre (17-4).

Čikago ne da lidersku poziciju u ligi, a ne da ni Njujorku mesto u plej ofu. Bulsi su nadigrali Nikse 104:99, a Derik Rouz je pokazao Džeremiju Linu razliku između otkrovenja sezone i MVP lige.

Plej Bulsa postigao je 32 poena, uz sedam asistencija i šest skokova, dok je njegov suparnik iz Njujorka ubacio 15 poena, uz osam asistencija i jedan skok.

Karlos Buzer i Tadž Gibson ubacili su po 15, a Joakim Noa 12. Poslednja dvojica su dominirala u skoku, Gibson sa 13, Noa s 11.

Vašington je poražen od San Antonija, a bivši košarkaš Partizana Jan Veseli za 16 minuta se nije upisao u strelce, ubeležio je tri skoka i jednu ukradenu loptu. Najefikasniji na utakmici bio je plej mamuza Toni Parker sa 31 poenom, dok je kod Vizardsa bolji od ostalih bio Džaval Megi sa 21 poenom i 15 asistencija.

 

LA Klipers - Boston 85:94

Feniks - Minesota 124:127

Juta - Detroit 105:90

San Antonio - Vašington 112:97

Nju Orleans - Šarlot 71:73

Čikago - Njujork 104:99

Nju Džerzi - Milvoki 99:105