Penali doneli Srbiji startni trijumf na Svetskom prvenstvu! (FOTO)

Srpski rukometaši dobro su započeli takmičenje na planetarnoj smotri trijumfom nad Urugvajom do koga su došli zahvaljujući takozvanom "šut autu"

Reprezentacija Srbije u rukometu na pesku pobedila je selekciju Urugvaja rezultatom 1:2, u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Selekcija Srbije uspešno je započela učešće na planetarnoj smotri. U prvom periodu, posle bolje igre, slavili su Urugvajci. Rezultat je bio 14:12, što govori koliko su odbrane ekipa bile dominantne kod oba tima. Naš tim je imao priliku da u poslednjim sekundama izjednači i ode ka "zlatnom golu", ali je šut Pavlovića završio iznad prečke.

U drugom periodu, naš tim je bio taj koji je diktirao ritam, bio u prednosti od jednog do tri poena, ali su uporni Urugvajci došli u poziciju da u poslednjem napadu, posle pozvanog tajm auta, golom za dva odu do pobede 2:0, obzirom da je Srbija u tom trenutku vodila 15:14.

I Urugvajci su uspeli da postignu gol, ali samo onaj od jednog poena obzirom da pirueta nije bila postignuta šutom sa okretom od 360 stepeni. Sa 15:15 se išlo u rešenje pobednika drugog perioda pravilom "zlatni gol" i naša ekipa je uspela da postigne gol preko Vujovića i izbori se za 1:1 u periodima.

Pobednik je morao biti odlučen u "šut autu" u kome su naši momci dominirali i uz dve odbrane Verkića sigurno došli do 9:6 i pobede 2:1. Radost na kraju meča je bila najbolji pokazatelj koliko su momci ušli opterećeni u ovu utakmicu, što je i normalno obzirom da je početak Prvenstva u kome jedna lopta od "pobenika pravi pokojnike" i obrnuto.

U našem timu, strelci su bili Pavlović sa 11 poena, Radaković 9, Vujović 6, Marinovic 4, Laovic 3, Milošević i Dimitrijević 2. Kod protivnika, najefikasniji je bio Santijago Maksimilijano sa 9 poena.

Sledeću utakmicu naši reprezentativci igraju pola sata posle ponoći sa selekcijom Australije. Svetsko prvenstvo u rukometu na pesku održava se u Brazilu, u Resifeu od 22. do 27. jula ove godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)