LŠ: Bajern "sedmicom" po Bazelu, "poker" Gomeza. Inter ispao u 91. minutu! (VIDEO)

Gomez sa četiri pogotka deklasirao švajcarskog šampiona, Brandao surovo kaznio Inter i odveo Marsej među osam najboljih

Bajern ide u četvrtfinale Lige šampiona posle demonstracije sile nad Bazelom, a među osam najboljih neće biti Intera, koji je na svom terenu eliminisan od Marseja. Fatalan po "neroazure" je bio gol Brandaoa u 91. minutu.

Proradila je bavarska mašina! Gigant iz Minhena rešio je da sve neuspehe u ovoj sezoni iskali nad Bazelom. Bajern je sa 7:0 deklasirao švajcarskog šampiona i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona. Blistali su napadači minhenskog kluba...

Mario Gomez je sa četiri gola u maniru vrhunskog centarfora izbušio gol Bazela kao "švajcarski sir". Dva gola je dodao Roben, jedan Miler, a Riberi je na gotovo identičan način namestio tri gola Gomezu u roku od 17. minuta.

Trener Bajerna Jup Hejnkes ipak nije od prvog minuta gurnuo u vatru rovitog Bastijana Švajnštajgera, ali mu se to nije osvetilo. Krenuo je sa najofanzivnijom mogućom formacijom praveći strašan pritisak na Švajcarce, pa se nije ni osetilo da su Boateng i Badštuber na pozicijama štopera.

Napori su urodili plodom već u 10. minutu. Miler je šutirao, a igrači Bazela su neuspšeno blokirali udarac i lopta im se odbila iza leđa. Roben je utrčao iza njih, pokupio loptu i izbio sam pred Zomera. Preciznim udarcem u suprotan ugao Holanđanin je matirao čuvara mreže Bazela i doveo Bavarce u vođstvo.