Srbin želi da igra za reprezentaciju Kosova!

- Najbolje je što svi razumemo fudbalski jezik, koji je univerzalan. Jednog dana, kad se stvari budu slegle, igrao bih za Kosovo, zašto da ne - pričao je devetnaestogodišnji Aleksandar Šošić za list "Zeri" dok mu se, kako je novinar ovog lista zabeležio, otac nervirao što daje intervju prištinskom listu

Veoma zanimljiva priča stiže sa Kosova. Prištinski dnevnik "Zeri" pronašao je Srbina koji bi jednog dana obukao dres reprezentacije Kosova.

Reč je o devetnaestogodišnjem Aleksandru Šošiću, stanovniku južne srpske pokrajine, koji trenutno igra za tim Drite iz Gnjilana.

- Imao sam nekoliko ponuda iz Srbije, ali ja sam s Kosova i nije mi se napuštala porodica. Odlično sam prihvaćen u novom klubu, iako na početku nisam znao jezik. Ipak, neki saigrači su znali srpski, pa su me malo naučili albanskih reči, tako da danas komuniciramo.

- Najbolje je što svi razumemo fudbalski jezik, koji je univerzalan. Jednog dana, kad se stvari budu slegle, igrao bih za Kosovo, zašto da ne - pričao je Šošić za Zeri dok mu se, kako je novinar ovog lista zabeležio, otac nervirao što daje intervju prištinskom listu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Zeri)