Legija ne odustaje od Lige šampiona!

Poljski šampion je uložio žalbu na odluku UEFA kojom je eliminisan iz kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje

Poljska Legija iz Varšave podnela je žalbu na kaznu UEFA o izbacivanju iz baraža za Ligu šampiona jer je u revanš meču protiv Seltika timu imala suspendovanog igrača. U obrazloženju žalbe čelnici Legije naveli su da je varšavski klub na terenu zaslužio pobedu u trećem kolu kvalifikacija nad Seltikom (4:1, 2:0).

Naime, Bartoš Berezinski dobio je crveni karton u poslednjem meču Legije prošle sezone protiv Apoela iz Limasola i suspendovan je na tri utakmice. On je propustio mečeve protiv Sent Patrika u prethodnoj rundi i prvi duel sa Seltikom, da bi odigrao poslednjih nekoliko minuta revanša u Glazgovu.

Međutim, evropska kuća fudbala je utvrdila da Berezinski uopšte nije bio registrovan za prethodnu rundu, tako da nije mogao da izdrži kaznu i eliminisala Legiju, koja će se umesto za Ligu šampiona boriti za plasman u Ligu Evrope. Tako je UEFA prvi meč Legija - Seltik registrovala rezultatom 3:0 za goste.

- Želimo da obavestimo javnost da ćemo svim sredstvima da se borimo u ovom žalbenom procesu - navodi se u saopštenju Legije.

Seltik će u baražu za LŠ igrati protiv slovenačkog Maribora, dok Legiju očekuje duel sa kazahstanskim Aktobeom u baražu za Ligu Evrope.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)