TRANSFER PREVARA U VOJVODINI: Gde je nestalo 950.000 evra od prodaje Milinkovića Savića?

Dragoslav Vuković, vlasnik kompanije "Vuković 1967" i bivši član UO novosadskog kluba podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika "lala" Zorana Šćepanovića zbog prodaje talentovanog veziste Genku

Kompanija "Vuković 1967", čiji je vlasnik Dragoslav Vuković, bivši član Upravnog odbora Vojvodine, podnela je krivičnu prijavu protiv Zorana Šćepanovića, predsednika novosadskog superligaša zbog navodne prevare u vezi sa transferom Sergeja Milinkovića Savića u belgijski Genk.

Prvi čovek Novosađana, kao i klub će se naći pod istragom Višeg javnog tužilaštva iz Novog sada, kako prenose "Večernje novosti", a sve zbog toga, prema prijavi tužioca, što je Šćepanović, uprkos tome što je znao odredbe ugovora između "lala" i kompanije "Vuković 1967", a odnosi se na Milinkovića Savića, zaključio novi ugovor o prelasku ovog igrača Genk.

- Vojvodina je Kompaniji „Vuković“ prodala 50 odsto ekonomskih prava za Milinković-Savića za 360.000 evra i posle toga, isto to učinila sa Genkom. Visina tog transfera je 1,8 miliona evra, ali je Vojvodina prijavila samo 850.000 i zato se ja pitam gde je na putu od Belgije do Novog Sada nestalo još 950.000, a taj potez je izazvao po prvi put u stogodišnjoj istoriji kluba stečaj - rekao je Vuković za "Novosti".

Početkom letnjeg prelaznog roka talentovani vezista i dijamant srpskog fudbala je otišao u Belgiju, a Vuković kaže da je tom prilikom upozoravao rukovodstvo na "Karađorđu" na krivično delo prevare, ali da oni nisu uvažili njegova upozorenja.

- Podneli smo krivičnu prijavu da se utvrdi stvarni transfer i da se vidi ko je to uradio i da objasni krivično delo prevare, jer su dva puta uzeli novac za istu stvar. Mi smo kupili ekonomska prava za tada relativno nepoznatog igrača u iznosu od 360.000 evra, on je bez naše saglasnosti „prodat“ za 1,8 miliona evra, a prikazano je svega 850.000 evra.

- Pitam se zbog čega i tražimo odgovore jer je na taj način izazvan stečaj. Da je kompletan iznos transfera otišao na račun, ne bismo došli u situaciju da li će klub opstati ili ne. Oni mogu da rade šta žele, pa i da gase klub, ali nemaju prava da varaju i da uzmu pare dva puta za istu stvar. Neka državni organi vide i utvrde šta se zapravo desilo - insistira Vuković u razgovoru za "Večernje novosti".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)