Neverovatno čime je Lazar Marković oduševio Brendana Rodžersa!

Lazar Marković sjajno je dočekan u Liverpulu, a u intervju za "Mocartsport" otkrio je kakav odnos ima sa menadžerom "crvenih", šta očekuje od nove sezone i kakav je kapiten Stiven Džerard

Karijera Lazara Markovića i ovog leta nastavila je da ide istom putanjom - uzlaznom. Sjajni ofanzivni vezista početkom letnjeg prelaznog roka prešao je za 25 miliona evra u Liverpul.

U intervju za "Mocartsport", popularni Markec ispričao je svoja očekivanja za premijernu sezonu u Premijer ligi.

- Ne bojim se izazova. Ako vidim sebe u nekoj priči, onda uđem u nju i "gazim". Tako je bilo i sa prelaskom u Liverpul. Ove godine nas čeka ogroman posao. Konkurencija je paklena, ako je to dovoljna jaka reč za timove koji će kao i mi napasti titulu. Tu je i Liga šampiona, a mi pucamo na oba fronta. Nadam se da ćemo daleko dogurati u oba takmičenja - rekao je Marković i odgovorio na komentare, da još uvek nije fizički spreman za fudbal na Ostrvu:

- Nije sve u snazi, ima nešto i u brzini. I obrnuto. Normalno da neću moći uvek da pobegnem čuvarima. Nisam ni u Primeiri, Ligi šampiona i Ligi Evrope, pa se nisam valjao po terenu. U ovakvim situacijama volim da kažem šta mi je Nemanja Matić rekao: "Ko se snađe u Portugalu, taj će i u Engleskoj". Znate kakav je igrač, tako da dobro govori, a i to je čovek koji je igrao u oba prvenstva - kaže Markec.

Neizostvano pitanje je bilo i kakav je kapiten kluba sa Enfilda, Stiven Džerard.

- Svi kada kažemo Liverpul, pomislimo na Stivena Džerada i to ne samo mi rođeni devedesetih. On je legenda, ikona, kralj, zaštitnik kluba. Pa opet je prirodan i normalan. Ne govori mnogo, međutim sve što kaže je na mestu. Svi ga slušamo i gledamo s ogromnim poštovanjem. Potpuno smo svesni gde je njemu, a gde nama mesto u klupskoj hijerarhiji - kaže Marković.

Od njegovog prelaska u Liverpul, prošao je već određeni period, a mediji u Engleskoj, navijači Liverpula i pre svega menadžer "crvenih", Brendan Rodžers izrekli su puno pohvala na račun srpskog reprezentativca.

- Ne patim od viška sujete, pa da živim za pohvale i od njih. Ali neću da lažem kako mi ne znače lepi komentari i podrška fudbalskih ljudi. Bio sam još dete kada su mi roditelji objasnili da pametni ljudi ceo život rade na sebi i uče. Verujem da će mi gospodin Rodžers pomoći da budem još bolji, kao što je to uspeo sa drugim igračima. Svaki dan zajedno radimo na tome. Neka moje buduće igre pokažu o kojim se detaljima radi - skroman je Marković koji je između ostalog Rodžersa "kupio" i time što je prilikom putovanja za Francusku, avionsku kartu prve klase ustupio klupskoj službenici.

- Za mene je to bio normalan gest muškarca koji poštuje žene. Verujem da bi i drugi to uradili na mom mestu. Džentlmenski je ustupiti bolje mesto dami - kaže Marković.

Velika nada Liverpula je još izjavila da selektor Srbije, Dik Advokat ima punu podršku Srbije, kao i da se nada da će se situacija u njegovom voljenom Partizanu stabilizovati.

- Advokat ima moju podršku i ne samo moju. Svi igrači žele isto što i novi selektor, Savez koji ga je postavio i navijači - da odemo na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. Nadam se da ćemo daleko dogurati s poznatim i proverenim stručnjakom iz Holandije. U isto vreme pozdravljam njegovog prethodnika Ljubinka Drulovića. Vrlo kratko smo sarađivali, ali smo napravili neke fine stvari.

- Znam koliko je teška situacija u klubu. Znam i kako je kada se ne uđe u Ligu šampiona. Ali. uprkos svemu verujem da će Partizan izaći jači iz svega. Braćo Grobari, držite se! Mislim na vas i navijam da opet zaređate sa uspesima - zaključio je Lazar Marković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Mocartsport)