ZAMALO NOVO ČUDO KRUNIĆEVE: Srpkinji ponestalo snage da slomi Azarenku!

Imala je vođstvo u setovima i odlično je igrala, ali dva pada koncentracije i nedostatak iskustva su bili kobni po 21-godišnju teniserku

Vrlo malo je falilo Aleksandri Krunić da napravi i drugo veliko iznenađenje na US openu i uđe u istoriju Otvorenog prvenstva SAD kao najslabije plasirana kvalifikantkinja koja je došla do četvrtfinala. Ipak, posle velike borbe i sat i 40 minuta igre zaustavila ju je na tom putu Viktorija Azarenka 4:6, 6:4, 6:4.

Imala je 21-godišnja Srpkinja priliku da skine skalp dvostrukoj pobednici Australijen opena, ali joj je u ključnim momentima nedostajalo koncentracije, a ponajviše iskustva, ali može da bude ponosna kako na ovaj meč tako i na čitav turnir kako je odigrala, a i Srbija na nju, jer je bez sumnje dobila još jednu vrhunsku igračicu.

Propisno je namučila 16. nositeljku na turniru, a svojim potezima na terenu naterala na ovacije poslovično rezervisane Amerikance koji su bili oduševljeni njenom igrom i zdušno je bodrili tokom čitavog meča.

Igranje na legendarnom "Artur Eš" terenu ostavilo je utisak na srpsku teniserku na početku meča zbog čega je imala tremu i olako prepustila protivnici da odmah napravi brejk. Međutim, čim je čula kolikun podršku ima sa tribina odmah se Aleksandra opustila i zaigrala mnogo bolje.

Počela je da ređa vinere i tera protivnicu na greške, servis je proradio i ubrzo je uspela da vrati dva brejka koja je izgubila, ali i da osvoji još jedan, nanizala je četiri uzastopna gema i osvojila prvi set što je izazvalo pravi delirijum na tribinama "Flešing medouza".

Gde je završila prvi deo igre, tu je nastavila u drugom, ali je i Beloruskinja počela da diže svoj nivo tenisa, pa je publika dobila priliku da uživa u velikoj borbi i fantastičnim potezima i poenima, a Krunićeva ih je često svojim sjajnim udarcima terala da ustanu i aplaudiraju.

Ipak, jedan mali pad koncentracije i loše odserviran gem u drugoj polovini seta koštao ju je gema i Azarenka je napravila brejk, a posle velike borbe na njen servis uspela da dođe do izjednačenja. Ovo je uznemirilo našu igračicu koja pod utiskom izgubljenog seta dozvoljava protivnici da joj oduzme servis i na startu odlučujućeg dela meča.

Neverovatna volja i mentalna snaga su, ipak, omogućili srpskoj teniserki da vrlo brzo povrati izgubljeni i gem i ponovo vrati meč u egal i to baš u trenucima kada je 16. nositeljka na turniru zaigrala na mnogo višem nivou. Usledila je velika borba, ali je Aleksandra svoju priliku propustila u devetom gemu trećeg seta kada nije iskoristila brejk loptu i ubrzo je meč bio gotov.

Beloruskinja će u četvrtfinalu igrati protiv Ekatarine Makarove, dok Srpkinji ostaje sedam nezaboravnih dana u dosadašnjoj karijeri, a od sledećeg ponedeljka veliki skok na WTA rang listi, ali naravno ovo je za nju tek početak.

(Telegraf.rs)