CRNO-BELI DOBIJAJU NOV STADION: Austrijanci i Šveđani ulažu sto miliona dolara u Partizan?

Navodno, Investicioni fondovi iz Austrije i Švedske žele da kupe klub iz Humske i izgrade nov stadion. Francuzi zainteresovani za Vojvodinu, "Gasprom" najozbiljiniji kandidat za Crvenu zvezdu

Nastavlja se licitiranje potencijalnih novih vlasnika najvećih srpskih fudbalskih klubova. Nakon informacije da će ruski naftni gigant "Gasprom" kupiti Crvenu zvezdu, nezvanično se pojavio i zainteresovan kupac za Partizan.

Prema saznanjima "Informera", Invensticioni fond iz Austrije sa sedištem u Beču i Hong Kongu želi da kupi klub iz Humske, i već pregovara sa Vladom Srbije.

- Obavljeni su razgovori sa austrijskim invecsticionim fondom koji je poznat po ulaganju u sport. Austrijanci žele da kupe Partizan i izgrade novi stadion sa poslovnim i stambenim kompleksom. Kako stvari stoje, njihova ponuda bi mogla da se kreće između 80 i 110 miliona dolara. Najrealnije je da to bude okruglo sto miliona - tvrdi izvor navedenog lista.

Navodno, želja potencijalnih novih vlasnika je da Partizan bude stalan učesnik Lige šampiona i da zadrži bazu mladih igrača koji bi stasavali u Humskoj.

- Austrijanci žele nov, moderan stadion, jer smatraju da bez kvalitetne infrastrukture nema napretka. S druge strane, postoji mogućnost da crno-beli, Zvezda i Srbija dobiju zajednički nacionalni stadion.

Međutim, poslednjoj rundi pregovora treba da prisustvuju i predstavnci Invensticionog fonda iz Švedske, kao i iz Francuske.

- Francuzima je najinteresantnija Vojvodina i recimo da se u pregovorima sa njima otišlo najdalje. Šveđanima je zanimljviji Partizan, ali su oni spremni da i da se orijentišu isključivo na ulaganje u infrastrukturu.

Kada je u pitanju Crvena zvezda, "Gasprom" je najozbiljniji kandidat za kupovinu.

- Naravno, oni su prva i zasad najozbiljnija opcija. Ti pregovori idu svojim tokom i niko ne želi da prenagljuje. Vlada Srbije jedino planira da Zvezda, Partizan i Vojvodina u isto vreme dobiju vlasnike, da se ne bi stekla slika kako je bilo koji od ta tri kluba favorizovan - zaključio je izvor "Informera".

(Telegraf.rs)