Nadala je ova devojka šokirala!

Čitava Španija bruji o Gali Leon, a svi su čekali da se o njoj izjasni i njihov najbolji teniser

Ne, nije ono što ste mislili. Ukoliko ste poslednjih nedelja pažljivo pratili tenis mogli ste da saznate da je novi selektor Dejvis kup reprezentacije Španije žensko, Gala Leon, a to je upravo ova devojka sa slike.

Veliku polemiku je izazvao njen izbor za trenera muškog teniskog tima Španaca, a mnogo je bivših asova negativno komentarisao ovakvu odluku, a neki su se podsmehivali sa njom i govorili da će joj "logistički problem" predstavljati ulazak u svlačionicu, ali ona im je spremno odgovorila.

- Nisam ovde da bih vodila seksističke debate, već da vratim "salataru" kući. Kad ulazim u svlačionicu staviću ruku na oči - prokomentarisala je Gala Leon.

Jedan od najvećih protivnika njenog angažovanja za poziciju selektora bio je stric i trener Rafaela Nadala, Toni, a svi su sa pažnjom čekali da se oglasi i najbolji španski teniser.

- Čudno mi je to. Ne poznajem je i nemam ništa protiv nje, ali za trenera u Dejvis kupu vas obično izaberu posle uspešne karijere. To je kao nagrada i postoji mnogo igrača koji su imali fantastične karijere, a nisu do sada bili selektori - rekao je Nadal.

(Telegraf.rs)