KOTUROVIĆ: Ovo je sramota, nikad nisam bio u sukobu sa zakonom!

- Ja sam žrtva u ovom slučaju, a moja jedina krivica je što sam naivan i nemaran - poručio je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije

Bivši košarkaški reperezentativac Jugoslavije Dejan Koturović osuđen je u Makedoniji na tri meseca zatvora zbog posedovanja falsifikovanih dokumenata, prenosi skopski dnevnik "Večer". Koturović je završio u pritvoru sredinom septembra kada je na graničnom prelazu Ðevđelija uhvaćen sa džipom koji je nekoliko meseci ranije ukraden u Bugarskoj.

On je mirno prihvatio presudu, ali nije krio nezadovoljstvo.

- Ovo je sramota za pravosuđe u vašoj zemlji. Ja sam žrtva u ovom slučaju, a moja jedina krivica je što sam naivan i nemaran. Nikada u životu nisam bio u sukobu sa zakonom, bio sam na meti kriminalaca i prevaranata - rekao je Koturović.

Sudija Blagica Miladinovska - Coneva izrekla je Koturoviću minimalnu kaznu, jer je za takav prekršaj po makedonskom Krivičnom zakoniku predviđena zatvorska kazna od tri meseca do pet godina.

- Želim da mi verujete, proveo sam 18 dana u pritvoru, ali volim slobodu. Molim vas da me kaznite uslovno za moju neodgovrnost, želim na slobodu i da odem kući. Očigledno je da nemam nikakve veze sa krađom ni sa stvarnim krivcima - kazao je Koturović, dok je njegov advokat Petar Samakov najavio da će uložiti žalbu na presudu što je pre moguće.

- Moj klijent je očigledno žrtva i nije kriv u ovom slučaju. Sudija je trebalo da donese oslobađajuću presudu. Žalićemo se po svim osnovama - rekao je Samakov.

Odlučeno je da se Koturoviću po odsluženju kazne zabrani ulazak u Makedoniju u narednih 12 meseci i biće mu oduzet sporni džip "honda CRV".

Koturović je tokom karijere igrao za subotički Spartak, Partizan, Rasing, Ulker, Albu, Virtus, Taukeramiku, kao i za američke NBA ligaše Boston i Feniks.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu u Atini 1995. i šampionatu sveta u Indijanapolisu 2002. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)