NIKOLIĆ: Lazović zasluženo dobio Advokatov poziv, znam da ima želju da igra!

- Samo se kod nas fudbaleri od 30 godina smatraju veteranima. Mislim da je Danko u najzrelijim igračkim godinama i siguran sam da može još dosta da pruži - poručio je trener Partizana

Trener Partizana Marko Nikolić smatra da je napadač Danko Lazović sasvim zasluženo dobio poziv selektora Srbije Dika Advokata za kvalifikacione utakmice  za Evropskom prvenstvo 2016. protiv Jermenije i Albanije.

- Danko je više nego zasluženo dobio poziv u reprezentaciju i smatram da je to pametan potez selektora, iako se nikad ne mešam u tuđ posao. Budu li kvalifikacije uspešne, a mogu da budu, s obzirom da prve dve ekipe idu na EURO, i uz dobru sezonu u Partizanu, to bi predstavljalo krunu karijere Danka Lazovića. Znam da ima veliku želju da igra za reprezentaciju, ali je njegova privatna stvar da li će to učiniti i na njemu je da odluči - rekao je Nikolić, a prenosi "Mozzart Sport".

Nikolić je odgovorio na pojedine zamerke da su iza Lazovića njegove najbolje godine u karijeri.

- Smatram da za reprezentaciju trebaju da igraju najbolji igrači, a sve reprezentacije koje su osvajale velika takmičenja i svi veliki timovi koji su stizali do značajnih trofeja, sa izuzetkom Ajaksa, imali su prosek godina 30. Tad su fudbaleri u najboljem dobu, samo se kod nas smatraju veteranima. Mislim da je Danko u najzrelijim igračkim godinama i siguran sam da može još dosta da pruži - poručio je Nikolić.

Ostaje pomalo nejasno zbog čega Advokat onda nije pozvao Petra Škuletića.

- Već sam rekao da ne želim da se mešam u tuđ posao, kao što ne bih želeo da se neko meša u moj. Samo ću reći da u Partizanu ima još igrača koji mogu da igraju za reprezentaciju, bilo srpsku ili neku drugu - rekao je Nikolić.

(Telegraf.rs)