Fiorentina raskida ugovor sa "ljubiteljem srpske dece"

Direktor Panteleo Korvino postao je višak u Fiorentini, u koju je svojevremeno dovodio Kuzmanovića, Jovetića, Gulana, Ljajića, Nastasića...

Fiorentina je u zoni ispadanja i nešto je moralo da se menja. Trener Delio Rosi je preživeo, ali ne i sportski direktor Panteleo Korvino. Čovek poznat po afinitetima prema srpskim igračima i šurovanju sa Partizanom i kontorverznim menadžerom Falijem Ramadanijem dobio je otkaz u Firenci.

Korivno nije dobio momentalni otkaz već će do kraja sezone obavljati funkciju, koja u italijanskom fudbalu važi za najodgovorniju za svaki klub. Tada mu ističe ugovor, a klub ne želi da ga produži.

Korvino je dobro poznat i nama u Srbiji. Dok je bio direktor Lećea, iz nikšićke Sutjeske doveo je tada golobrade mladiće Mirka Vućinića i Vukašina Poleksića. U Fiorentinu je prešao 2005. godine, a istakao se dovođenjem velikog broja srpskih igrača ili igrača klubova iz naše zemlje. Tako su u Fiorentinu stizali Zdravko Kuzmanović, Nikola Gulam, Vlada Avramov,  Stevan Jovetić, Adem Ljajić i Matija Nastasić. 

Sada makar mogu da odahnu navijači Partizana...  Sa Apenina stižu i informacije da je Korvino jedan od kandiata za novog direktora Intera.