Derbi 1. kola Evrolige igraće se u Beogradskoj areni!

Utakmca između Crvene zvezde i Galatasaraja proglašena je od strane rukovodstva najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja za najzanimljviji duel prve runde

Košarkaški klub Crvena zvezda potvrdio je da će utakmicu 1. kola D grupe Evrolige protiv Galatasaraja odigrati u beogradskoj Kombank areni.

Bilo je i ranije predviđeno da crveno-beli evroligaške utakmice igraju u toj dvorani, ali je postojala mogućnost da u startnom meču dočekaju tim iz Istanbula u Pioniru zbog posete predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu.

- Dueli crveno-belih u Evroligi prošle sezone na domaćem parketu izazivali su veliku pažnju čitave evropske javnosti. Slika fantastične atmosfere iz Kombank arene i Pionira obišla je svet, crveno-beli su pružali izvanredne partije u duelima sa evropskim velikanima i bili pravo osveženje u evroligaškom karavanu, a po svemu sudeći Zvezdini košarkaši i ove sezone biće u fokusu.

- U prilog tome svedoči podatak da je duel Crvene zvezde i Galatasaraja od strane Evrolige proglašen za utakmicu nedelje na startu najelitnijeg klupskog takmicenja - objavljeno je na klupskom sajtu.

Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se 16. oktobra od 20.45 sati.

Učesnici D grupe Evrolige još su Valensija, Olimpijakos, Neptunas i Laboral.

(Telegraf.rs/Tanjug)