BOMBA! Sale Đorđević preuzima Olimpijakos?

Ono što je dobro u celoj vesti grčkih medija jeste da trener može da obavlja dva posla istovremeno. Ali, želi li to Sale Nacionale?

Grčki mediji pišu da je trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas završena priča, da je njegovo loše vođenje tima kuliminiralo porazom u Super kupu Grčke od Panatinaikosa, ali i da je glavni kandidat za njegovog naslednika Aleksandar Đorđević, selektor Srbije.

Vođa tima koji je pre mesec dana stigao do finala Mundobasketa i koji je Srbima vratio veru u košarku navodno je prvi kandidat za klupu Pirejaca i da trenersku karijeru nastavi u Grčkoj, u redovima trostrukog prvaka Evrope.

Đorđević, ukoliko preuzme grčkog velikana koji se nalazi u grupi Evrolige zajedno sa Crvenom zvezdom ne bi imao problema da vodi i selekciju "orlova", naravno ukoiko on to želi.

Ovako nešto je naslutio Dejan Bodiroga, koji je pre mesec dana istakao da Đorđević ostaje selektor Srbije.

- Nije nikakva novost da će Đorđević sada biti tražen kao trener. Pa i ja sam hteo da ga dovedem u Rim kada sam pre par godina bio generalni menadžer Rome. Odradio je veliki posao, bio je maksimalno posvećen radu i preneo je veliku energiju i pozitivan, pobednički mentalitet na ekipu. Saša i ja imamo istu viziju kako treba da se razvija reprezentacija. Ne bi me čudilo da dobije ponude drugih klubova, ali je on sa nama i ostaće sa nama - istakao je Dejan Bodiroga.

Đorđević je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Olimpiju Milano i Beneton.

(Telegraf.rs)