Albanci pre 7 dana počeli s "operacijom dron"! Na Crkvu se popeli pomoću konopca! (FOTO)

Telegraf došao do ekskluzivnih saznanja kako su se Šiptari popeli na centralnu kupolu crkve Svetog Arhangela Gavrila odakle je pušten dron. Starešina hrama potvrdio da su imali lak posao, jer crkva nema video nadzor i osvetljenje. Policija vrši uviđaj u porti hrama

Pripadnici policije od jutros se nalaze u porti crkve Svetog Arhangela Gavrila u Humskoj ulici, za koju se smatra da je mesto odakle je krenuo dron sa zastavom "velike Albanije".

Reporter Telegrafa saznao je na licu mesta na koji način je dron sa skandaloznom zastavom dospeo do crkve, a potom leteo iznad terena stadiona Partizana tokom meča između Srbije i Albanije.

Kako nam je rečeno, Albanci koji stoje iza ove skandalozne provokacije su još pre sedam dana počeli sa organizacijom puštanja drona sa centralne kupole crkve.

Ovako je izgledalo spuštanje drona iz RAMINOG ugla! Žestoko je opsovao Srbiju! (FOTO)

Prema rečima starešine hrama Svetog Arhangela Gavrila, sveštenika Ilije Šmigića, oni su se popeli uz pomoć konopca na centralnu kupolu, odakle je pušten dron.

- Ništa neobično nismo primetili do jutros, kada je uočen kanap koji visi sa centralne kupole. Bitno je istaći da crkva nema video nadzor i da je osvetljenje jako loše, te su organizatori ovog skandaloznog čina, vrlo lako mogli da se popnu na Crkvu neometano. Apelujemo na nadležne da uvedu video nadzor i bolje osvetljenje, kako se ovakve nemile scene nikada više ne bi ponovile - rekao je za Telegraf sveštenik Ilija Šmigić.

Za daljinsko upravljanje dronom osumnjičen je brat premijera Albanije Olsi Rama, koji je u međuvremenu pušten iz pritvora. On je po dolasku u Tiranu demantovao da je uopšte bio uhapšen.

(M.B. / M.P.)