NEMA KRAJA ALBANSKOM BEZOBRAZLUKU: Zastava na stadionu je jedina koju imamo!

U drugom delu saopštenja koje je napisao Gazmend Malo, osim žalbi na "Marš na Drinu" u FSA su otišli još dalje tvrdeći da je jedini način da se vijore njihova nacionalna obeležja na stadionu bio upravo onaj koji je učinjen

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Albanije pokušava na sve načine da skine sa sebe, svojih igrača i navijača krivicu za dešavanja u na meču između njihove selekcije i Srbije u Beogradu. Osim dela saopštenja u kome se žale na to što je pušten "Marš na Drinu" sa razglasa, pojavio se i ostatak čitavog teksta koji je napisao Gazmend Malo, direktor marketinga i odnosa sa javnošću FSA.

U tom drugom delu njihovog saopštenja navode se još veće neistine o svemu što se dešavalo optuužujući i naše fudbalere za nesportsko ponašanje, ali čini se da će svakog šokirati činjenica da su naveli da je zastava koju je doneo dron na stadion u stvari jedina zastava koju njihova zemlja ima.

- Sa posekotinama, modricama i krvavim ranama po glavama, albanska reprezentacija je bila, razumljivo, emotivno i psihički uzdrmana i kao takva nije molga da igra prelepi sport u tako ružnoj, ružnoj situaciji. Srpski mediji su baš poleteli u svojoj nameri da okrive naše predivne momke, čak i izmišljajući smešne priče kao onu u kojoj se spominje brat našeg predsednika Vlade i to kao osoba koja je kontrolisala letelicu.

- Neki srpski mediji su čak išli dotle da tvrde da je Olsi Rama, brat albanskog premijera uhapšen, što svakako nije bio slčaj, ali priroda negativne propagande i počiva na takvim lažima. Tužno je čuti stavove FSS, koji nije imao hrabrosti da preuzme odgovornost za njihov kompletan kolaps bezbednog organizovanja međunarodnog sportskog događaja.

- Srpska strana izgleda nije sposobna da osudi nasilje, ekstremizam i nacionalizam koji su prikazani u Beogradu, već joj je draže, prosto je previše zauzeta političkim izjavama koje nemaju nikakvu svrhu osim da sa brane sramne činove rasističkog nasilja i nesportskog ponašanja njihovih igrača, navijača i obezbeđenja.

- Kada je ''dron'' preleteo stadion, a bio je to jedini način da se vijore naše nacionalne boje u agresivnom, neprijateljskom okruženju, nemir je trajao već 40 minuta. Albanska zastava je smatrana provokacijom - navodi se u saopštenju.

Očigledno je da su u Fudbalskom savezu Albanije, pokušavajući da skinu krivicu sa svojih navijača i sebe, izmislili da su na njihovoj zastavi ucrtane granice "Velike Albanije" i da ono što je doletelo na stadion Partizana nema nikakve veze sa zastavom njihove zemlje.

Ovde možete pročitati sve vesti u vezi sa dešavanjima na utakmici Srbija - Albanija.

(Telegraf.rs)